1.000 METRES QUADRATS

TVE reobre les portes de l'Estudi 1 amb el programa 'Especial mujeres'

El renovat i modernitzat plató acollirà també els enregistraments d'alguns especials nadalencs

especial-mujeres

especial-mujeres

1
Es llegeix en minuts
REDACCIÓN YOTELE

Després d’estar tres anys tancat, el mític Estudi 1 de Prado del Rei comença una nova etapa després de ser totalment transformat per eliminar l’amiant i l’aluminosi del plató, construït entre els anys 1960 i 1964. Ara, TVE reobrirà les portes amb un programa titulat 'Especial mujeres’ en què participaran grans intèrprets de la música del nostre país. 

Niña Pastori, Rosalía, Rozalén, Beatriz Luengo, Índia Martínez, Amaral, Kany García, Pastora Soler, Vanesa Martín, Bebe Ana Torroja seran els primers a provar les novetats del nou plató, de més de 1.000 metres quadrats, que acollirà en les pròximes setmanes la gravació d’altres especials nadalencs, segons indica TVE en una nota de premsa. 

Notícies relacionades

La Corporació pública destaca que s’han conservat "en la mesura que ha sigut possible" les condicions originals de l’estudi quant a paràmetres i superfícies, tot i que l’interior ha experimentat una millora en molts aspectes: condicionament acústic nou, millora del condicionament tèrmic de la volta de coberta, nova climatització, millora de l’àrea escènica introduint un passadís perimetral tècnic, millora dels espais de servei a l’estudi, i millora de les mesures de seguretat. 

Inaugurat el 18 de juliol de 1964, l’Estudi 1 de Prado del Rei es va convertir al plató "més gran d’Europa", i s’hi es van gravar espais emblemàtics com l’'Un, dos, tres’, 'Hola Raffaella', 'Aplauso’, 'El semáforo', 'Música sí' o les gales de Cap d’Any. A més, també va acollir l’emissió i l’enregistrament de dramàtics com ‘Dotze homes sense pietat’, ‘El mercader de Venècia’ o ‘La mort d’un viatjant’.