ENTREVISTA

Noemí Galera: «Hi ha moltes expectatives amb 'OT 2018' i això fa por»

La directora de l'Acadèmia comenta les seves impressions sobre la nova edició del 'talent show' de TVE

noem-galera

noem-galera

5
Es llegeix en minuts
REDACCIÓN YOTELE

‘OT 2018’ ha tornat a TVE amb setze nous concursants. Tots intentaran arribar el més lluny possible en la competició per formar-se amb l’ajuda dels professors i poder fer-se un lloc en la indústria musical. Com a directora de l’Acadèmia repeteix un any més Noemí Galera, que ha comentat en una entrevista amb els mitjans quines són les pors a què s’enfronten en aquesta nova edició. 

¿Què us fa por de la nova edició?

Em fa por que s’hagin creat moltes expectatives. Es compararà l’anterior edició amb aquesta, i això no és just per als nois. No s’ha de fer un judici de valor el primer dia perquè no els ha donat temps a mostrar-se. Ens miraran amb lupa, l’any passat vam començar molt relaxats i la primera gala va ser un desastre. Afortunadament el temps ens ha donat la raó. La gent estarà molt pendent de tot el que passi, d’entrada començarem des de dalt i hi ha molta pressió. Intentaré, com els professors, ficar-me en una bombolla, treballar el millor possible i cagar-la el menys possible. 

¿Com definiries els nous concursants?

Son molt joves, amb molt talent i molt diferents dels de l’any passat. Crec que agradaran molt, tot i que de vegades els meus gustos no coincideixen amb els del públic. Els aconsello que siguin ells mateixos, que siguin frescos, que no intentin fer un paper perquè el públic no és tonto. Que treballin i s’amarin de tot el que puguin. 

¿Com aconseguiu que hi hagi nous talents cada any? ¿N’hi ha molts que s’han presentat a edicions anteriors?

Hi ha molta gent que l’any passat es va quedar a les portes perquè tenien 17 anys i han estat durant un any veient el programa pensant: “A la següent hi vaig jo, costi el que costi”. Hi ha un fenomen amb Youtube. A OT1 gairebé ningú tocava un instrument. Ara, qualsevol persona pot aprendre amb un tutorial a tocar la guitarra o el piano. Tenen una quantitat d’informació que abans no teníem i venen preparats. Cada vegada que fem un càsting veiem que hi continua havent gent amb talent i prou gent per a tots els programes. 

Alfred per exemple es va presentar a ‘La voz’, no es va girar ningú i aquí ho vau tenir bastant clar...

Potser quan va anar a ‘La voz’ no va tenir un bon dia. O no el va tenir el jurat. Pel càsting d’OT van passar Ruth Lorenzo o Pitingo i no els vam agafar. Hi ha moltes maneres d’arribar, OT és un trampolí brutal, però també hi ha altres programes. 

¿Tens cor per a uns altres divuit concursants?

L’altre dia m’enviava missatges amb Ana Guerra, i em deia: “¿Però els estimaràs com a nosaltres?”. Estan molt preocupats amb això. Jo li deia que per a mi, ells sempre seran especials. Però més que OT1, que per a mi és molt especial perquè és l’inici. Però els de l’any passat per a mi són la tornada d’OT. Va ser molt dolorós quan ens van cancel·lar el 2011, i tornar com a directora de l’Acadèmia, amb tot el que ha significat per a mi... Els setze d’OT 2017 seran sempre els meus nens. Amb els nous passa com quan et quedes embarassada del segon, que et preguntes si els estimaràs igual. I sí, esclar que el estimes igual. 

Alfred va dir en una entrevista que OT va ser només un instrument per aconseguir el seu objectiu i que havia utilitzat estratègies de màrqueting a l’Acadèmia... ¿quina opinió en tens?

Conec Alfred, sé qui és Alfred i no li donaré ni la més mínima importància a aquestes declaracions. Falta per veure com ho va dir i com ho va interpretar el periodista. Si és veritat i considera que ho ha aconseguit, olé per ell, collonut. El temps posa cadascú al seu lloc. 

Amb els haters que hi ha a les xarxes socials, ¿preparareu els concursants per a aquest tipus de coses?

Creo que ja venen preparats. Les xarxes són molt importants en aquest programa, ens han ajudat molt. Pots tenir molts comentaris bons, però com en tinguis un de negatiu, et quedes amb aquest. Això m’ha passat a mi, és un puto infern. Si em passa a mi amb 51 anys, imagina’t una criatura de 18 anys. Cal anar molt amb compte amb les xarxes socials. 

¿Us val la pena entrar en matèria?

Hi ha vegades que sí. Hi va haver un titular d’Agoney en una entrevista que deia: “Si hagués sigut seleccionat a Eurovisió, hauria donat plantón”. Una persona va llegir només això, però entres a la notícia i el que explica és que en aquell moment no hagués pogut anar perquè a casa seva vivien un moment bastant dur i hauria d’haver-se quedat amb la família. La persona que va llegir el titular va dir: “A veure si els fiqueu una altra vegada a l’Acadèmia, que estan molt pujadets”. L’únic que li vaig dir va ser: “Llegeix l’entrevista, si us plau”. Hi ha coses que s’han de dir. 

¿Temeu que els nous concursants vinguin una mica més malacostumats?

És la por que tenim perquè és el que va passar a OT2, això és cíclic. Una de les coses que volia era que haguessin sigut en pocs programes de televisió. Hi ha dues persones que han confessat que l’any passat no van veure el programa, cosa que em va agradar molt perquè no vindran tan intoxicats. Els hem avisat que, si us plau, siguin ells mateixos. Ho intentaré en la mesura possible. 

 ¿Tens concursant preferit?

Sí, però no ho diré (rialles). 

¿I l’any passat tenies?

Sí.

¿I va arribar a la final?

Sí. 

¿De veritat no hi ha perfils semblants? ¿No hi haurà comparacions com la d’Amaia amb Rosa?

Comparar Amaia i Rosa és de jutjat de guàrdia, a la gent de vegades se li va la pinça. No tenen res a veure. La comparació ràpida és molt fàcil. Són molt diferents. 

Cepeda “es va queixar” que això vagi tan ràpid per si s’obliden d’ells...

Va ser igual de ràpid que a OT1 i OT2, i ningú s’ha oblidat de OT1.

Notícies relacionades

Es farà ‘La Voz Senior’, ¿podria existir un OT de gent gran?

No, quina murga. Imagina’t gent de 50 anys tancada en una Acadèmia... OT funciona com funciona. Jo no ho veig... Ara arribarà Tinet, dirà que farem ‘OT Senior’ i ho petaremos.