ENTREVISTA

Itziar Castro ('OT 2017'): «Hi haurà temps per a tot però l'objectiu no és fer amics, sinó treballar»

L'actriu s'incorpora a l'equip de professors d''OT 2018' com a professora d'Interpretació

itziar-castro

itziar-castro

3
Es llegeix en minuts
REDACCIÓN YOTELE

‘OT 2018' arriba dimecres vinent a la graella de TVE disposat a repetir l’èxit de l’anterior edició, mantenint l’essència que el va convertir en un fenomen social, però també introduint-hi novetats. Entre elles, a mésd’un plató més ampli i dotat de millores tècniques, destaca la incorporació d’Itziar Castro al claustre de professors. L’actriu s’uneix a l’equip per impartir l’assignatura d’Interpretació, cobrint així el buit que deixen els Javis. En la presentació de la nova temporada del ‘talent show’, la intèrpret va xerrar amb els mitjans sobre aquest nou repte que afronta “amb il·lusió” però també amb vertigen.

¿Quina serà la primera classe magistral d’Interpretació? 

Ho portaré escrit a la samarreta des del primer dia. Que l’únic límit són ells mateixos, i que treballant s’aconsegueix arribar als objectius i es compleixen els somnis. A mi m’ha passat. Que visquin aquesta experiència com el que és, un aprenentatge, però alhora diversió. Hi haurà temps per a tot, ens ho passarem bé, riurem, plorarem, sentirem i viurem. 

¿Estàs preparada per implicar-te emocionalment en aquesta aventura? 

En 22 anys de professió, crec que soc família de tota la gent amb qui he treballat. A ‘Vis a vis’, per exemple, tenim un xat i ens diem el molt que ens trobem a faltar. Passa el mateix amb tots els projectes, és una cosa que sorgeix al món artístic quan treballes amb les emocions, i en aquest cas a més estaran tancats. Ja vaig estar donant dos masterclass a la segona edició d’‘OT’, on eren Elena Gadel, Hugo, Manu Carrasco... I he de dir que actualment soc amiga d’Elena, de Beth i més. Aquest any també m’he fet amiga de Miriam, arran dels comentaris a les xarxes. Però a l’Acadèmia crec que l’objectiu no és fer amics, sinó treballar, i després ja prendrem gintònics.

¿Com serà tornar al programa després de tants anys? 

La responsabilitat és una altra, a ‘OT 2’ vaig entrar simplement dos dies a ensenyar-los grups a capella. Això serà el dia a dia. La interpretació és un dels pilars de l’aprenentatge, és on ells potser van més perduts, perquè tots són molt bons cantants i molt bons músics. L’experiència serà totalment diferent.

Després d’Àngel Llàcer, els Javis... ¿Espanta aquest repte? ¿Què aportaràs tu a les classes? 

Primer que soc dona, que ja és una diferència (rialles). Ells, quan hi van estar, eren bastant més joves que jo ara. Tinc 41 anys i 22 de professió, i la meva experiència ha sigut diferent. Com Àngel, he fet musicals, he sigut a l’escenari d’‘OT’ com a corista... Sé els nervis que es passen. D’alguna manera soc més a prop a l’experiència que viuran i que potser els altres no havien tingut oportunitat. Tinc la sort d’haver viscut ‘OT’ des de molts angles i això em dona un avantatge respecte als altres. El format és viu i cada dia i cada gala és diferent, les cançons són històries i jo les explicaré. Cada cançó és una història diferent, no pots cantar igual una cançó com ‘Lucía’ que com ‘I will survive’. Cada cançó és un món.

S’ha dit que els Javis continuaran vinculats al format, ¿formaràs equip amb ells? 

He parlat amb ells, sortiré a la tercera temporada de ‘Paquita Salas’ i en una altra sèrie que produeixen (‘Terror y feria’). Tenim molt bon rotllo. Vinculació directa amb les meves classes no hi haurà, però si volen venir, estaré encantada que vinguin.

Notícies relacionades

¿Com va sorgir el fitxatge pel programa? 

Em va trucar Noemí per dir-me que em trucaria Tinet. Pensava que em trucaven per a ‘Tu cara me suena’ i em feia molta il·lusió perquè podria fer el mamarratxo, fa molt temps que ho demano per les xarxes. Però em va dir que era per ‘OT’ i em vaig quedar: “¿Com?”. Em van dir que m’ho pensés i li vaig donar unes voltes, perquè per a mi una de les coses més importants que no es té en compte en aquest país és l’educació. Tot i que això sigui tele i entreteniment, el que fem dins és aprenentatge i cal estar preparat, cal saber transmetre. Vaig parlar de les meves pors amb diverses persones que em coneixen... ¡perquè els actors i les actrius també tenim pors! Però m’apassionen els reptes i m’agrada el format, així que aquí estic.