DOTZE ANYS

'laSexta Noticias' fa balanç en el seu dotzè aniversari "El 15-M va ser un punt d'inflexió"

Els responsables dels serveis informatius de laSexta han assegurat que han rebut pressions polítiques

la-sexta-informativos-12-aos-1-alara-rbano

la-sexta-informativos-12-aos-1-alara-rbano

3
Es llegeix en minuts
REDACCIÓN YOTELE

Coincidint amb el seu dotzè aniversari, 'laSexta Noticias’ ha convocat aquest dimecres una roda de premsa per fer balanç de la seva trajectòria. En tot aquest temps, l’espai s’ha convertit en un dels segells inconfusibles de laSexta, que al seu torn s’ha situat com a referència informativa per als espectadors.

Álvaro Rivas, director adjunt de 'laSexta Noticias’, ha considerat que el 15-M va marcar un punt d’inflexió per a l’espai: "Ens vam adonar que la gent necessitava informació per entendre el que estava passant". "Semblava que el periodisme seriós només es feia als diaris i hem col·laborat a desterrar aquest concepte", ha afegit.

Només un dia després que laSexta destapés que el TFM de l’exministra Carmen Montón contenia fragments copiats i sense citar, César González Antón ha assegurat que aquesta exclusiva no va arribar a la cadena gràcies a "foc amic". "La vam obtenir gràcies al nostre treball", ha volgut deixar clar el director de 'laSexta Noticias’.

D’altra banda, ha assegurat que una de les obsessions més grans de l’equip en els seus inicis era convertir-se "en la referència informativa més gran”. “Nosaltres no només competim amb Telecinco, amb Cuatro o amb TVE. Nosaltres pensem a competir amb ‘El País’, amb ‘ABC’, amb COPE... per ser el mitjà de referència dels espanyols”, ha remarcat el director.

“Els primers sis anys van ser de construcció mentre que els altres sis han sigut per reivindicar el periodisme en televisió. Hem ressuscitat el periodisme en televisió, que tenia fama de ser de segona categoria,”ha assenyalat també González Antón, que reconeix que al llarg d’aquests anys han rebut pressions polítiques.

"Si no les rebéssim és que alguna cosa estaríem fent malament, significa que no estàs molestant tant com ho hauries de fer", ha considerat en la presentació, on també ha reafirmat el compromís de 'laSexta Noticias’ amb la informació en directe: "No hi ha Netflix que t’ofereixi el directe i t’expliqui el procés. No hi ha Amazon que t’expliqui l’atropellament de Barcelona. Ni HBO que sàpiga explicar al veí el que passa amb la factura de la llum”.

Cristina Saavedra: "És un plaer fer el periodisme que fem"

També han participat en la roda de premsa Helena Resano, presentadora de l’edició de migdia (14.15); Cristina Saavedra, encarregada de l’edició nocturna (20.00); Cristina Villanueva, al capdavant de l’edició de cap de setmana, i Isabel Zubiaurre, responsable de meteorologia.

Notícies relacionades

“La frase de Ferreras, ‘més periodisme’,no és casualitat. Ens segueix tota l’estona. Periodisme és la paraula que ens guia i aquesta feina la fa tota la redacció”, ha assenyalat Resano. Saavedra ha coincidit amb la seva companya i ha afegit que "és un autèntic plaer fer el periodisme que fem"; a més, ha fet "menció especial" a la tasca de Mamen Mendizábal, presentadora de 'Más vale tarde’ i 'Scoop'. 

"Quan van passar els atemptats de Barcelona, estàvem tots els periodistes de la redacció pendents, i el mateix va passar quan va aparèixer el cos de Gabriel o la detenció de Puigdemont”, ha recordat per la seva part Cristina Villanueva, que tampoc s’ha oblidat de l’equip que hi ha al darrere: "Només es pot fer aquest periodisme d’exigència si els redactors estan realment compromesos amb la informació".