YOTELE AL FESTVAL

'Matadero', el 'thriller' ibèric d'Antena 3: "Volíem fer una cosa molt nostra"

Atresmedia ha presentat al FesTVal de Vitòria la seva nova gran aposta de ficció

matadero

matadero

2
Es llegeix en minuts
REDACCIÓN YOTELE

Atresmedia ha presentat en el FesTVal de Vitòria ‘Matedero’,una de les seves grans apostes de ficció per a la pròxima temporada. La sèrie, que arribarà aviat al ‘prime time’d’Antena 3, s’ha rodat durant cinc mesos i ha efectuat les gravacions íntegrament en localitzacions reals de diferents punts de Castella i Lleó i la Comunitat de Madrid.

Produïda per Atresmedia en col·laboració amb Diagonal TV, 'Matadero' està protagonitzada per Carmen Ruiz, Pepe Viyuela, Lucía Quintana, Antonio Garrido, Julio Pereira, Merjoday Bermúdez, Tito Valverde, Marta Calvó i Ginés García Millán, entre d’altres. Sonia Martínez, directora de ficció d’Atresmedia, defineix la sèrie com "un ‘thriller’ molt ibèric".

"Per la seva gamma de colors, el veig vermell i negre, el to que té a l’hora d’explicar una història que passa per com persones amb una vida aparentment molt normal pateixen un fet aliè que els converteix en personatges que van d’un lloc a un altre sense saber molt bé com la vida els ha portat on acabaran", afegeix Martínez.

Jaume Banacalocha, CEO de Diagonal TV, assenyala que mentre preparaven 'La Catedral del Mar' va tenir "una visió que seria tan fort que tindria ganes de fer una cosa lleugera i més actual". "Un ‘thriller’ que no fos a l’americana, una cosa molt nostra. Farem una espècie de ‘Fargo’ que ens ve molt de gust", assegura.

Com a referents, apuntaPedro Almodóvar i Álex de la Iglesia, tot i que remarca que "la sèrie no té gaires pretensions més que passar una bona estona". "És una cosa que hem fet per descansar els nostres caps i divertir-nos. Tot i que després el rodatge ha sigut dur", reconeix Banacalocha.

"Volíem fer un ‘thriller’ molt nostre, molt ibèric, està ple d’homenatges", assegura Jordi Frades, director de 'Matadero'. El seu creador, Daniel Martín, considera que "ficar-se en aquest desgavell és per estar una mica boig". "Havia de tenir el nostre sabor, la nostra idiosincràsia, i havia de ser, sobretot, divertit, impactant i original. És un buf d’aire fresc", declara.

Sinopsi de 'Matadero’

A Torrecillas, un poble de Castella, interminables camps de cereal gronxats pel vent s’estenen fins més enllà d’on arriba la vista. Allà hi ha un municipi tranquil on s’ubica l’escorxador del Francisco, un empresari que es dedica al processat de la carn, importa porcs barats i de baixa qualitat des de Portugal per després vendre’ls.

Notícies relacionades

A l’escorxador hi treballa el seu cunyat Alfonso, veterinari de professió, un home dèbil i una mica covard que en el fons està fart de mirar cap a un altre costat i certificar animals de dubtosa qualitat que qualsevol altre rebutjaria. ¿I tot per què? L’Alfonso no vol que la seva esposa María José s’assabenti d’un petit secret del passat que arruïnaria el seu tranquil matrimoni.

Això permet al Francisco mantenir el seu cunyat en un xantatge permanent i tapar les seves accions il·lícites. El que desconeix l’Alfonso és que, a més de validar aquesta carn de dubtosa procedència, un determinat nombre d’aquests animals portuguesos transporten droga.