EL VALOR D'UNA IMATGE

Daniel Cabrera, el nen sense sostre que estudia al carrer a la llum d'un McDonald's

Una fotografia d'una estudiant a les Filipines es viralitza i mostra a tothom l'emotiva història del petit

1
Es llegeix en minuts
ESTEFANÍA MEDINA / BARCELONA

Un llibre, un llapis, una senzilla taula de fusta i la llum d'un McDonald's és tot el que necessita l'estudiant de 9 anys Daniel Cabrera per intentar fer realitat els seus somnis.

La casa d'aquest nen a les Filipines va quedar destruïda per un incendi i el seu pare va morir a la presó, de manera que ara viu amb la seva mare i el seu germà petit en una espècie de parada sense parets. Malgrat que les facilitats que se li presenten a Daniel per estudiar són escasses, ell intenta seguir els seus estudis de primària per poder arribar a complir la seva aspiració de convertir-se en metge policia.

Avui, coneixem la història de Daniel Cabrera perquè una estudiant de Medicina va decidir fer-li una foto mentre feia els deures aprofitant la llum d'un McDonald's al carrer Cebu de les Filipines. La noia va considerar que la foto era "inspiradora" i va decidir pujar-la al seu compte de Facebook. Gràcies a aquest acte, la foto es va viralitzar en moltes xarxes socials i els mitjans de comunicació es van començar a fer ressò de la commovedora història del nen. Van ser molts els que van considerar l'actitud de Daniel com un exemple de superació, entre altres un treballador social del Govern que va visitar la família Cabrera per poder ajudar-los. 

"Daniel no haurà de deixar els seus estudis", explicava la seva mare agraïda. L'estudiant ara podrà disfrutar d'una beca i dels diners recaptats a través d'una campanya de 'crowfounding', que li facilitarà la feina per poder arribar als seus somnis.

La noia que va publicar la foto, al saber el que havia passat, va agrair des del seu compte de Facebook l'actitud de totes les persones que havien contribuït a assistir Daniel: "No vaig pensar que una simple foto pogués marcar tantes diferències. Gràcies nois per compartir la foto. Amb això, serem capaços d'ajudar Daniel a aconseguir els seus somnis".

UNA IMATGE VAL MÉS QUE MIL PARAULES

Notícies relacionades

La foto, a més de suposar un miracle per al nen, ha fet reflexionar sobre els seus estudis, treballs o ocupacions personals, totes les persones que s'han sumit en la història del petit Daniel. Sens dubte, un exemple de superació, esforç, tenacitat i perseverança, que per fi rep una ajuda i ensenya la resta a apreciar aquestes petites grans coses que a altres els falten.

Després de conèixer aquesta història... ¿Qui s'atreveix a queixar-se?