EL 2014 A INTERNET

La mort de Robin Williams i el 'Happy' de Pharrell Williams, reis de Twitter i Spotify

El mundial de futbol del Brasil també destaca com a 'trending topic', mentre que el disc 'X' d'Ed Sheeran és l'àlbum més escoltat a la plataforma musical

La mort de l’actor {Robbie} Williams i la cançó de {Pharrell} Williams han estat els protagonistes del 2014.

La mort de l’actor {Robbie} Williams i la cançó de {Pharrell} Williams han estat els protagonistes del 2014.

2
Es llegeix en minuts
RICARD CARDONA / BARCELONA

A mesura que s'acosta el final de l'any es comencen a conèixer els temes més destacats del 2014. Si fa uns dies Youtube feia públics els seus vídeos més virals i iTunes les seves cançons més venudes, ara són Twitter i Spotify els que mostren els seus rànquings dels més populars

Per a la xarxa social Twitter, el final d'any s'etiqueta amb #YearinReview2014, on repassa els esdeveniments més rellevants de l'any. De fet, la xarxa social ha elaborat un lloc especial on es pot consultar el més destacat de l'any que s'acaba. La mort de Robin Williams, el Mundial de futbol o el referèndum per la independència d'Escòcia han estat els temes més populars. Pel que fa als 'hashtags', els reis han estat #Oscars#BrigBackOurGirls #Ferguson (pels disturbis ocasionats després de la suposada brutalitat policial als EUA).

UN 'SELFIE' DE RÈCORD

Finalment, el rei de reis de Twitter ha estat per al 'selfie' d'Ellen Degeneres amb els actors de Hollywood durant la gala dels Oscars. La publicació de la presentadora ha estat la vencedora del simbòlic 'Golden Tweet', al tenir més de 3,3 milions de retuits, més que cap altra publicació a la xarxa social.

 

'HAPPY' I ED SHEERAN, REIS DE 'SPOTIFY'

Per una altra banda, la plataforma musical Spotify també ha fet públiques les dades dels seus protagonistes més destacats. I les dades són clares: 'Happy' de Pharrel Wiliams ha estat la reina indiscutible de Spotify el 2014. La cançó, que posa banda sonora a 'Gru, el meu dolent preferit' i els seus 'minions', ha tingut més de 260 milions de reproduccions. Fins i tot la plataforma la considera l'"himne pop de l'any".

Notícies relacionades

Respecte als artistes més escoltats, Spotify destaca Ed SheeranEminemColdplayCalvin Harris i Katy Perry. Això sí, de tots ells, el que pot presumir de ser el més popular és Sheeran, i el seu nou àlbum 'X' ha arribat a les 430 milions de reproduccions. També s'ha de destacar la 'victòria' femenina de Katy Perry, que destrona Rihanna després de dos anys de domini de la cantant de Barbados. L'autora d'èxits com 'Roar' i 'Dark House' ha sabut gestionar l'èxit del seu disc 'Prism', tot i no haver publicat cap 'single' nou aquest 2014. 

El territori espanyol de Spotify ha estat conquistat per Enrique Iglesias i el seu 'Bailando'. El fill de Julio Iglesias ha aconseguit col·locar-se davant d'Ed Sheeran i Coldplay i s'ha convertit en el rei de l'Spotify espanyol. També el seu disc 'Sex and Love' ha presidit la llista d'àlbums més escoltats, davant de 'Fórmula, Vol 2', de Romeo Santos, i 'Pólvora', de Leiva.