La fotografia de Froilà, l'anècdota de la jornada

La imatge del nebot del nou rei d'Espanya crida l'atenció dels internautes a les xarxes socials

Felip Joan Froilà, en una finestra del Palau Reial, després de la cerimònia de proclamació del rei Felip VI que s’ha celebrat a les Corts.

Felip Joan Froilà, en una finestra del Palau Reial, després de la cerimònia de proclamació del rei Felip VI que s’ha celebrat a les Corts. / EFE / JUAN CARLOS CÁRDENAS

1
Es llegeix en minuts

Una fotografia del nebot gran dels nous Reis d'Espanya, Felip Joan Froilà, en què apareix recolzat en una finestra del Palau Reial de Madrid mentre parla amb el mòbil, s'ha convertit aquest dijous en una de les imatges més comentades a les xarxes socials en la jornada de proclamació del rei Felip VI.

La imatge, captada pel fotògraf de l'Agencia Efe Juan Carlos Cárdenas, està arrasant a la xarxa social Twitter. El fill gran de la infanta Elena ja havia estat protagonista al començament de la jornada quan havia estat retratat al costat del jugador de Los Angeles Lakers Pau Gasol asseguts un al costat de l'altre a l'hemicicle del Congrés.

A la fotografia hi apareix Froilà que recolza la cara i el braç al vidre de la finestra d'un dels balcons del Palau Reial, engalanat amb un mantell amb l'escut d'Espanya, mentre parla pel telèfon mòbil amb un aparent gest de preocupació i corre la cortina amb el braç per observar la plaça d'Oriente.

"¿Amb qui deu estar parlant Froilà?, es pregunten diversos internautes a la xarxa social. "L'altra mirada des del Palau Reial", "Froilà, a la seva" o "El més autèntic" són alguns dels missatges penjats pels usuaris, al costat d'elogis al reporter gràfic d'Efe que ha fet la instantània.

Dues finestres a l'esquerra

El fotògraf ha explicat que la imatge l'ha captat uns minuts abans de l'arribada del rei Felip VI, dues finestres a l'esquerra del balcó on han sortit a saludar els Reis.

Notícies relacionades

"Algú havia obert i tancat de seguida la cortina d'una finestra i des d'aleshores he estat més pendent per si això tornava a passar fins que al cap de 20 minuts ha aparegut Froilà", ha assenyalat el reporter gràfic. "El més bo és que s'ha passat una bona estona allà, fent fotos i parlant pel mòbil, mig avorrit", ha afegit.

Cárdenas ha valorat enviar la fotografia immediatament perquè si bé no era una de les principals del dia, sí que completava la feina de tota la jornada.