Secció recomanada per

Concurs a la xarxa per fer arribar la cultura catalana a nivell mundial

Amical Wikimedia organitza 'Catalan Culture Challenge' per traduir i ampliar 50 biografies de figures catalanes

El projecte ’Catalan Culture Challenge’, organitzat per Amical Wikimedia.

El projecte ’Catalan Culture Challenge’, organitzat per Amical Wikimedia. / Amical Wikimedia

1
Es llegeix en minuts
MARTA SALA / Barcelona

Una nova iniciativa a la xarxa es posa en marxa per difondre la cultura catalana per tot el món. Aquesta vegada ha estat el col·lectiu sense ànim de lucre Amical Wikimedia el que ha organitzat un concurs internacional per traduir i ampliar cinquanta biografies destacades de la cultura catalana al màxim nombre de llengües possibles.

Es tracta del 'Catalan Culture Challenge, programa amb què pretenen fer arribar la cultura catalana a totes les viquipèdies. Aquest concurs s'iniciarà diumenge que ve, 16 de març, amb motiu del 13 aniversari de la versió en català de la famosa enciclopèdia 'on line', i finalitzarà el 15 d'abril.

Notícies relacionades

El funcionament és senzill: registrar-se a la secció de participants i traduir o ampliar. Basat en un sistema de punts, com més es millori l'article, més puntuació s'obtindrà. Els deu usuaris que tinguin més punts guanyen el concurs.

Objectiu

El principal objectiu de l'organització és que la suma del saber humà que inclou la popular Viquipèdia es mostri en català, així com que el coneixement sobre la cultura catalana estigui disponible en qualsevol altra llengua. D'aquesta manera i amb aquest concurs, Amical Wikimedia proporciona la possibilitat de començar una nova etapa d'expansió multilingüe per poder fer arribar a tot el món, de manera oberta i gratuïta, aquest coneixement de la societat catalana.