eina de Google+

Google genera preocupació per un nou canvi de privacitat a Gmail

El gegant d'internet vincula contactes de la seva xarxa social amb la bústia de correu de l'usuari

El navegant podrà rebre missatges de persones amb qui no ha compartit les seves adreces d''e-mail'

Un home passa davant del logotip de Google.

Un home passa davant del logotip de Google. / BORIS ROESSLER (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Una nova eina al Gmail de Google farà que alguns usuaris rebin missatges de persones amb qui no han compartit les seves adreces de correu electrònic, fet que augmenta les preocupacions entre els que advoquen per la privacitat. El canvi, anunciat per Google dijous, amplia la llista de contactes disponible per a usuaris de Gmail, i inclou tant les adreces d''e-mail' dels contactes existents com els noms de persones que integren la xarxa social Google+.

En conseqüència, una persona pot enviar un 'e-mail' directament a amics --i també a desconeguts-- que fan servir Google+. Google ha intentat cada vegada més integrar Google+, una xarxa social amb dos anys i mig d'existència que compta amb 540 milions d'usuaris actius, amb els seus altres serveis. Quan els consumidors se subscriuen a Gmail, el servei de correu electrònic de la companyia, obtenen automàticament un compte de Google+.

Més facilitats de comunicació

Google Inc ha dit que la nova eina donarà a aquells que utilitzen els dos serveis més facilitat per comunicar-se amb amics. A més, ha indicat que els usuaris que no vulguin rebre missatges d'altres persones a Google+ podrien modificar la configuració per rebre'n només d'aquells a qui han afegit a les seves xarxes d'amics, o fins i tot de ningú.

Notícies relacionades

Alguns defensors dels drets de privacitat han dit que Google hauria d'establir la nova eina com a "opcional", cosa que implica que els usuaris haurien d'acordar explícitament rebre missatges d'altres usuaris de Google+, en lloc d'haver de canviar manualment la configuració. La companyia d'internet ha dit que la nova característica no mostraria les adreces de correu d'usuaris de Google+ a estranys.

Els 'e-mails' de desconeguts a Google+ seran dirigits a una secció especial a la bústia del destinatari que està separada de correus d'amics i altres contactes. Si el destinatari no respon el missatge, Gmail bloquejarà qualsevol altre correu futur d'aquest remitent. Una portaveu de Google ha dit que la companyia planejava enviar un 'e-mail' a tots els usuaris de Google+ durant els pròxims dos dies per alertar-los sobre el canvi i explicar-los com poden modificar les seves configuracions.

Temes:

Privacidad