Secció recomanada per

Amical Wikimedia aconsegueix el reconeixement internacional

L'associació s'encarrega de promoure projectes culturals catalans dins i fora de la xarxa

Arnau Duran, actual president d’Amical Wikimedia, donant un premi a la Wiki Academy Kosovo.

Arnau Duran, actual president d’Amical Wikimedia, donant un premi a la Wiki Academy Kosovo. / WIKIMEDIA

1
Es llegeix en minuts
LAURA PONS / Barcelona

Amical Wikimedia està de celebració, ja que ha aconseguit ser reconeguda a nivell internacional. L'associació, coneguda per desenvolupar projectes dins de l'àmbit cultural català i per captar nous col·laboradors, va néixer amb l'objectiu de sortir del ciberespai, trepitjar el carrer i promoure la Viquipèdia i els seus projectes germans als territoris de parla catalana.

LA PETICIÓ

Notícies relacionades

El 2008, Amical Wikimedia va enviar una sol·licitud per poder ser un membre oficial de la Fundació, però s'ha allargat fins avui. Cinc anys han trigat a ser reconeguts des de la primera petició, però després que Amical Wikimedia enviés una carta al Comitè d'Afiliacions de la Fundació Wikimedia, mostrant-li decepció i indignació, han estat reconeguts internacionalment.

EL RECONEIXEMENT

Fins ara, la situació de no-reconeixement perjudicava Amical Wikimedia, ja que no es podien beneficiar de les facilitats que tenen les organitzacions reconegudes per promoure els projectes. Però a partir d'ara, Amical Wikimedia podrà seguir col·laborant i creant sinergies amb la finalitat d'enriquir el moviment Wikimedia.