Peatges al Garraf i el Baix Penedès

El Garraf i el Baix Penedès es manifestaran diumenge per exigir la C-32 gratuïta per a l’anada i tornada en un dia

Agents polítics, econòmics i veïnals fan una crida a col·lapsar l’autopista: «Mereixem una mobilitat digna i segura»

El Garraf i el Baix Penedès es manifestaran diumenge per exigir la C-32 gratuïta per a l’anada i tornada en un dia

Gemma Sanchez ACN

2
Es llegeix en minuts
ACN

Els principals agents polítics, econòmics i veïnals del Garraf i el Baix Penedès faran una marxa lenta aquest diumenge per exigir la gratuïtat de la C-32 per als viatges d’anada i tornada que es facin en 24 hores.

La protesta sortirà a les 17 hores de l’aparcament que hi ha a la Ronda Europa de Vilanova i la Geltrú i recorrerà la C-32 fins a Sitges.

«No podem esperar més. En aquest territori també mereixem una mobilitat digna, segura i ràpida», ha recalcat aquest dimarts el portaveu de la plataforma Penedès Marítim, Jaume Casañas.

Descomptes insuficients

Els convocants avisen que els descomptes anunciats per la Generalitat per als peatges de Vallcarca-Sitges i Cubelles són insuficients perquè, diuen, no responen a les necessitats dels veïns i treballadors de la zona.

Just en el moment en què els manifestants anunciaven la protesta, la Generalitat feia públic que el 2 de març entraran en vigor els nous descomptes a la C-32.

Segons l’acord que va anunciar a finals d’any el conseller Juli Fernández junt amb els alcaldes del Penedès Marítim, el tram de Cubelles al Vendrell serà gratuït si s’hi accedeix o se’n surt pels peatges laterals.

Despeses de fins a 25 € diaris

Quant a les barreres centrals, el peatge de Cubelles no incorpora cap descompte mentre que el de Vallcarca passa del 40% al 50% per als desplaçaments d’anada i tornada realitzats en menys de 24 hores.

Els convocants de la manifestació de diumenge han recalcat que els veïns, treballadors i estudiants del Garraf i el Baix Penedès «necessiten» poder desplaçar-se a Barcelona els set dies de la setmana gratuïtament si hi van i en tornen en menys de 24 hores.

Casañas ha recordat que aquest viatge d’anada i tornada a l’àrea metropolitana actualment suposa una despesa de gairebé 16 euros des de Vilanova o Sitges, de més de 20 euros des de Cubelles o Cunit, i de 25 euros des de Calafell o el Vendrell.

En defensa de la gratuïtat

«Fa 31 anys que paguem. No podem esperar més», ha asseverat.

Entre els arguments per defensar la gratuïtat, han posat sobre la taula les dificultats que té el Consorci Sanitari per trobar metges que vulguin treballar als seus centres, o el fre que els peatges suposen per a nous inversors.

Notícies relacionades

Al seu torn, la directora del Campus UPC de Vilanova va recordar que un 70% dels 1.500 estudiants de les seves facultats ve de fora de la comarca, mentre que els sindicats van lamentar el perjudici econòmic que suposa per als treballadors haver de pagar diàriament les tarifes de la C-32.

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO Vilanova