Carnaval 2023

L’edició del 2023 de l’Ecocaramel recupera la forma tradicional

A partir de la setmana que ve, els veïns i les comparses del municipi podran adquirir aquest producte biodegradable

L’edició del 2023 de l’Ecocaramel recupera la forma tradicional

Ayuntamiento de Vilanova i la Geltrú

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ecocaramel del 2023 recupera l’embolcall de colors i la forma tradicional amb els dos llaços. A partir de la setmana vinent es posen a la bena aquests particulars caramels embolicats en plàstic biodegradable i compostable per llançar a Les Comparses.

Entre les novetats d’aquest any s’inclou l’addició de nous supermercats com a nous punts de venda, sumant un total de set cadenes diferents i una vintena d’establiments que oferiran el producte.

Des del 2019, a Vilanova i la Geltrú aposten per reduir l’impacte ambiental de Les Comparses i vetllar per un Carnaval més sostenible, afavorint l’ús de caramels ecològics, amb menor repercussió en el medi ambient.

La mesura busca garantir el desenvolupament del Carnaval reduint l’impacte ambiental

Cada any es llancen per Les Comparses prop de 100 tones de caramels, que generen 5.800 kg de plàstics. Aquests embolcalls aniran a parar a l’abocador i, a través de les clavegueres, a la planta depuradora d’aigües i al mar en moltes ocasions. El plàstic no biodegradable triga 300 anys a descompondre’s, i contribueix a problemes mediambientals com la presència de microplàstics al mar i els animals marins.

El paper de l’Ecocaramel 2023 està fet amb bioplàstic de quatre colors: groc, verd, blau i carbassa, embolicat en forma de llaç i amb el logotip negre. El material és biodegradable i compostable. Aquest plàstic triga entre un i dos mesos a descompondre’s al mar, mentre que també es descompon en el procés de compostatge industrial.

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú estableix a l’ordenança municipal de civisme que a Les Comparses i altres actes populars o tradicionals en què es llancin caramels, «només es permet llançar caramels amb embolcalls biodegradables i compostables». Aquesta normativa afegeix que el consistori vetllarà perquè els elements propis de festes i tradicions siguin orgànics i reduir així l’impacte ambiental.

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO Vilanova