On Catalunya

Conservació de la platja Llarga

VNG aposta per millorar i conservar l’ecosistema litoral protegit de la platja Llarga

S’han col·locat nous cartells informatius, reposat les tanques, i plantat vegetació dunar de reforç de l’ecosistema

VNG aposta per millorar i conservar l’ecosistema litoral protegit de la platja Llarga

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està realitzant, durant aquesta tardor, accions de millora, conservació natural i senyalització del dunar i dels sorrals en l’espai protegit de la platja Llarga, amb l’objectiu de potenciar els hàbits d’interès comunitari en aquests ecosistemes.

Aquestes actuacions també permeten «dirigir el flux de visitants per a les zones de trànsit adequades, una millora del paisatge i afavorir la informació ambiental», tal com explica el regidor de Medi Ambient, Xavier Serra.

En concret, s’han col·locat nous cartells informatius de la zona, s’han fet reposicions i millores de les tanques i s’ha plantat vegetació dunar de reforç per a l’ecosistema. En total, 430 plantes de les espècies ammophilia arenaria, curcianella marítima, onois natrix ssp ramosissima i timó de platja han sigut plantades.

Les intervencions de millora han sigut possibles gràcies a una subvenció del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Notícies relacionades

En la convocatòria d’ajudes per a la subvenció d’aquestes actuacions en espais protegits, la Generalitat ha subvencionat el 90% del total que ha costat aquest projecte.

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO Vilanova