Protestes per la sentència del procés

Set anys de presó per a un veí de Vilanova i la Geltrú per «ferir» tres antiavalots

El noi, que es manifestava en contra de les penes de presó als presos polítics, assegura que va ser agredit per set agents

zentauroepp42684940 figueres protestes detencio puigdemont   tall autopista 27 0180327124855

zentauroepp42684940 figueres protestes detencio puigdemont tall autopista 27 0180327124855 / Joan Castro ICONNA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La fiscalia demana set anys de presó i una suma de fins a 3.900 euros en multes per a Víctor Verdejo, veí de Vilanova i la Geltrú, de 26 anys.

Segons informa EixDiari.cat, se l’acusa per «ferir tres antiavalots» en la seva participació en les últimes protestes organitzades per Tsunami Democràtic, el desembre del 2019.

Aquesta protesta es va organitzar al voltant del Camp Nou, on aquella tarda es disputava el clàssic, per mostrar el desacord respecte a la sentència dels presos polítics del procés.

El dia de la detenció del Víctor, aquell mateix 18 de desembre, un grup de nazis, pertanyents als Boixos Nois, van atacar els manifestants i van provocar un xoc entre els grups i la intervenció posterior de les forces de seguretat.

Va rebre «porrades» de set agents diferents

Els antiavalots dels Mossos d’Esquadra van carregar contra la secció dels manifestants i en van detenir alguns. Víctor Verdejo, entre d’altres.

El noi declarava que en el moment de la detenció va rebre «porrades» de fins a set antiavalots diferents.

Acusat de «ferir» els agents

Mesos després de la detenció, van arribar els càrrecs d’atemptat contra l’autoritat i desordres públics i se l’acusa de «ferir tres agents de la brigada mòbil dels Mossos en el moment de la detenció».

La sentència seria de set anys de presó i 3.900 euros en multes de compensació. La Generalitat es presenta com a acusació particular en aquest cas.

«Totalment arbitrari»

Des de Verdejo Absolució, un grup de suport, s’ha qualificat la detenció del Víctor de «totalment arbitrària».

Notícies relacionades

El 16 de novembre, gairebé tres anys després dels fets, se celebrarà el judici a la Ciutat de la Justicia de Vilanova i la Geltrú. Verdejo Absolució insta a concentrar-se a les 9.45 d’aquell mateix matí per mostrar suport a l’acusat i convida les persones que se solidaritzin amb la causa al torneig de futbol que se celebrarà el 12 de novembre per recaptar fons que cobreixin les despeses judicials del cas.

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO Vilanova

Temes:

Justícia