El problema dels grans tenidors

ERC planteja endurir les polítiques locals contra els grans tenidors de pisos buits per forçar-los a llogar

El partit ha reunit la Taula Institucional Municipal a Vilanova i la Geltrú per consensuar propostes electorals contra les ocupacions

ERC planteja endurir les polítiques locals contra els grans tenidors de pisos buits per forçar-los a llogar

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

Esquerra proposa que els ajuntaments endureixin les polítiques locals contra els grans tenidors de pisos buits perquè se sentin forçats a mobilitzar el seu parc de vivenda.

És un dels plantejaments que el partit exposa aquest dijous a la Taula Institucional Municipal, que es reuneix a Vilanova i la Geltrú amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, per afrontar el fenomen de les ocupacions.

Penalitzar els grans tenidors

Més enllà del debat al Congrés dels Diputats per tirar endavant canvis legals que facilitin els «desnonaments exprés», els republicans defensen mesures «efectives i proactives» que evitin que s’utilitzin.

Amb la reunió, el partit preveu marcar les línies marc del que seran desprès les propostes electorals del maig que ve.

«A Catalunya tenim molts grans tenidors de pisos i, per tant, hem de penalitzar-los o fer que mobilitzin el seu parc», ha apuntat abans de la reunió la presidenta de la Taula Institucional Municipal, Olga Arnau, que ha defensat que «fan falta» sistemes de treball efectius» per evitar l’existència de vivendes buides que puguin ser ocupades.

Desokupa és «una mala solució»

Preguntada per la recent polèmica amb ‘Desokupa’ a Premià de Dalt, Arnau ha evitat valorar les decisions de l’ajuntament del Maresme.

Ha dit que aquestes mesures polítiques no són una línia vermella, però ha definit aquesta empresa com una «mala solució».

«Des d’Esquerra volem treballar parlant, i no imposant», ha afegit.

Notícies relacionades

A la reunió va assistir el conseller Joan Ignasi Elena, que va realitzar una intervenció a porta tancada i va declinar fer declaracions públiques sobre les propostes del partit.

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO Vilanova