Vilawatt

Comunitats Energètiques a Viladecans: 30 famílies ja formen part d’aquesta iniciativa municipal

S’ha posat en marxa la Comunitat Energètica de Ponent en format autoconsum compartit a l’Escola Enxaneta i l’Institut Josefina Castellví i Piulachs

Comunitats Energètiques a Viladecans: 30 famílies ja formen part d’aquesta iniciativa municipal

ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Viladecans (Baix Llobregat) ja ha desenvolupat el seu pla d’acció centrat en l’impuls de les Comunitats Energètiques al municipi incorporant-les dins de l’ecosistema Vilawatt.

Aquest pla vinculat al Vilawatt-UTM, contempla el desenvolupament d’un projecte pilot de comunitat energètica. En aquest cas s’ha posat en marxa la Comunitat Energètica de Ponent en format autoconsum compartit a l’Escola Enxaneta i l’Institut Josefina Castellví i Piulachs, que ja explica amb la participació de 30 famílies dels centres educatius. L’octubre passat es va fer una xerrada informativa a les famílies d’aquests dos centres educatius per veure els que volien formar part d’aquest projecte.

D’altra banda, la ciutat treballa alhora en un segon projecte pilot; la Comunitat Energètica d’energia compartida del Mercado Municipal de la Pl. Europa, en la qual participen tots els comerciants del Mercat.

Aquest impuls de l’Ajuntament de comunitats energètiques amb els edificis públics com a motor pretén ser la via per arribar a un model de consum on tota la ciutat es converteixi en una única comunitat d’energia compartida.

Notícies relacionades

Per arribar a aquest objectiu, l’Ajuntament de Viladecans està preparant la proposta per presentar-se en el Programa d’incentius a projectes pilot singulars de comunitats energètiques, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans

Temes:

Viladecans