Segona edició

‘Airport 4.0’, un programa acadèmic sobre el sector aeroportuari, pren el vol de nou a Viladecans

Té per objectiu avançar en el desenvolupament del sector aeroportuari, que, segons el consistori local, «genera ocupació de qualitat»

‘Airport 4.0’, un programa acadèmic sobre el sector aeroportuari, pren el vol de nou a Viladecans

ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Viladecans (el Baix Llobregat) oferirà la segona edició del programa ‘Airport 4.0: Impact of digital transformation on airport management’, una sèrie de sessions formatives especialitzades subvencionades pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus.

‘Airport 4.0’, coordinat pel Servei d’Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Viladecans, ofereix 160 hores de formació i tutories amb experts del sector aeroportuari, tecnològic i d’empresa. El programa ofereix 16 places de participació gratuïta, tot i que hi haurà un procés d’admissió previ. Les sessions tindran lloc del dia 10 d’octubre fins al 22 de desembre, de 3-4 hores, de dilluns a dijous a la tarda, en format presencial i virtual.

El programa té per objectiu avançar en el desenvolupament del sector aeroportuari, que, segons el consistori local, «genera ocupació de qualitat». ‘Airport 4.0’ està pensat per a estudiants de grau o màster en aeronàutica, informàtica, matemàtiques o enginyeria, equips emprenedors (empreses emergents) amb projectes innovadors orientats al sector aeroportuari, empreses consolidades que vulguin reorientar-se cap al sector aeroportuari i necessiten conèixer el sector i les seves oportunitats o el professorat d’especialitats lligades a aquest sector.

El contingut s’estructura en quatre blocs agrupats per unitats acadèmiques que recullen els reptes i tendències que marcaran el desenvolupament i la configuració dels aeroports del futur. Entre els temes a tractar s’hi inclouen la intel·ligència artificial, el big data i exemples de bones pràctiques internacionals. El primer bloc se centrarà en la interpretació de la situació actual del sector aeroportuari i a identificar les oportunitats de negoci que sorgeixen.

El segon bloc analitzarà casos d’èxit de projectes innovadors de caràcter internacional. El tercer bloc, molt pràctic, oferirà formació per iniciar-se en les tecnologies facilitadores que aportin solucions als reptes i necessitats detectades en la formació sectorial: IA, IdC, seguiment, visió artificial i automatització. El quart blog oferirà formació en gestió d’empreses emergents, amb metodologies innovadores per desenvolupar producte i negoci.

Notícies relacionades

Les persones interessades s’han de posar en contacte amb l’oficina municipal de Viladecans Innovació Empresarial (VIE) a l’edifici CÚBIC, de dilluns a dijous de 8 a 18 h, i divendres de 8 a 15 hores.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans

Temes:

Aeroports