El Remolar i Cal Francès

Dues platges de Viladecans reconegudes un altre any més amb el guardó de ‘Platges Verges’

Els 1,6 km de litoral que ocupen les dues platges són l’únic tram de costa reconegut amb aquest guardó de tota la província de Barcelona

Dues platges de Viladecans reconegudes un altre any més amb el guardó de ‘Platges Verges’

e.p

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per vuitena vegada, l’entitat Ecologistes en Acció ha atorgat a les platges de Viladecans (Baix Llobregat) el Remolar i Cal Francès la distinció de ‘Platges Verges’. Els 1,6 km de litoral que ocupen les dues platges són l’únic tram de costa reconegut amb aquest guardó de tota la província de Barcelona.

Es tracta d’unes platges que formen part de l’Espai Natural del Remolar-Filipines i, per això, no són tan accessibles ni compten amb serveis com la resta del front costaner. Els guardons busquen posar en valor aquelles platges que es mantenen en el seu estat natural, sense afectacions importants per la intervenció de l’activitat humana.

«Estem molt contents de mantenir aquest distintiu, que posa en valor tant l’estat ecològic i de preservació d’aquest espai com els esforços i la tasca de les administracions per preservar les dunes i la biodiversitat i evitar la massificació en un lloc tan valuós i al mateix temps tan fràgil», explica la tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Encarna Garcia.

Notícies relacionades

De fet, fins al 31 de juliol la platja del Remolar es manté tancada per a la protecció de la nidificació d’aus protegides en època de reproducció. Els distintius es van entregar el 18 de juliol a Tortosa i els van rebre 18 platges de set municipis, cinc situats al delta de l’Ebre.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans

Temes:

Viladecans