Per al 2022

Viladecans aprova els pressupostos més elevats de la seva història

Els nous comptes augmenten l’IBI un 2,6% i contemplen la congelació de tots els impostos i taxes

29072016 facana ajuntament

29072016 facana ajuntament

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ple Municipal de Viladecans (Baix Llobregat) ha aprovat dijous passat, 2 de desembre, els pressupostos municipals per al 2022, un total de 72.617.130 milions d’euros.

El número se situa com el compte més elevat de la història de l’Ajuntament de Viladecans, que suposen un augment d’un 3,6% respecte al 2021, gràcies a les aportacions de l’Estat (17,2 milions d’euros; un 12% més).

Joana Sánchez, tinent d’alcalde de Serveis Generals i d’Empreses i Innovació, va presentar els comptes per al 2022 com «els pressupostos de les oportunitats, que tenen una clara voluntat de sortir de la pandèmia generant oportunitats de futur per a tothom. I, alhora, poder fer front als reptes globals que emmarca l’Estratègia 2030 i l’Agenda Urbana Local».

Els pressupostos han sigut aprovats amb els vots a favor dels grups de l’equip de govern, i els vots en contra d’ERC, Ciutadans i Podem.

Inclusió social i atenció a les persones

Quant a la inclusió social i atenció a les persones, es destinaran 8,6 milions d’euros a l’assistència social i el foment de l’ocupació; 6,8 milions a educació, 4,7 milions a cultura i 2,4 milions a l’esport.

Entre les noves mesures, destaca el finançament de les matrícules universitàries dels estudiants amb menys recursos, dotat amb 50.000 euros. En aquest mateix eix, destaca també la despesa en ajudes socials de vivenda, així també com de l’Oficina Local de Vivenda.

L’ajuntament farà una inversió de 6,6 milions referent als residus i neteja dels carrers, així també com a la seguretat ciutadana, amb 5,1 milions d’euros destinats al servei de la Policia Local.

Inversions com a «motor econòmic»

Es destinaran més de 6,2 milions d’euros en inversions que se sumaran als 12 milions procedents d’exercicis anteriors, de projectes que encara continuen executats.

Entre els principals projectes d’inversió destaquen la pista coberta del pati de l’escola Els Garrofers, la rehabilitació de la biblioteca Can Xic, l’asfaltatge dels carrers i la millora de l’eficiència energètica dels edificis municipals, entre d’altres.

A més, es crearà l’Oficina Viladecans 2030 per poder desenvolupar les actuacions seguint els plans estratègics de la ciutat, l’Estratègia 2030 i l’Agenda Urbana Local, que tenen, reptes globals de desenvolupament urbà sostenible.

L’ajuntament preveu sol·licitar els fons europeus Next Generation amb sis projectes en àmbits com la mobilitat sostenible, la naturalització urbana, la transformació digital i la competitivitat econòmica.

«Seguim amb una bona salut financera»

Els nous pressupostos contemplen la congelació de tots els impostos i taxes, i l’actualització de l’IBI amb un augment del 2,6%, que queda per sota de la inflació.

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Viladecans té un endeutament del 23%, amb un total de 15,8 milions d’euros, que durant el 2022 s’incrementarà 1 milió d’euros.

Més notícies deViladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Viladecans