Reciclatge

El Punt Verd de Viladecans acull la 5a edició del Circular Economy Hotspot

La iniciativa d’economia circular complirà el 2022 deu anys de la seva posada en marxa

El Punt Verd de Viladecans acull la 5a edició del Circular Economy Hotspot

Ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Punt Verd de Viladecans (Baix Llobregat) ha acollit la 5a edició del Circular Economy Hotspot, un esdeveniment de caràcter internacional que ja ha tingut lloc en llocs com Luxemburg i Bèlgica.

Ha arribat a Catalunya amb l’objectiu de donar a conèixer les iniciatives públiques i privades i les col·laboracions d’èxit que accelerin la transformació cap a una economia més circular.

El municipi del Baix Llobregat ha sigut un cas pràctic d’estudi i ha rebut la visita d’agents de països que estan en la transició d’aquest model com Alemanya i Xile.

Economia circular

L’objectiu del projecte és posar el focus en els centres de reutilització i identificar les condicions necessàries perquè aquests centres siguin econòmicament, socialment i ambientalment sostenibles.

L’economia circular del Punt Verd de Viladecans farà deu anys de la seva posada en marxa, el juny del 2022.

La tinenta d’alcalde, Encarna García, considera que les vistes demostren que «el model de Viladecans Repara és un encert» perquè «és un centre modest però pensat per ser un espai multifuncional i referent per a l’economia circular».

El Punt Verd té serveis com ara Viladecans Repara, un centre local de formació sobre la reparació i la reutilització de materials que compta amb una programació per formar a la ciutadania en aquests àmbits.

Notícies relacionades

García considera que Viladecans és una ciutat referent en reutilització perquè ha aconseguit canviar la mentalitat de la ciutadania a qui se li ha ofert bonificacions en la taxa de residus i s’ha procurat que el sistema sigui sostenible econòmicament i generar llocs de treball.

Més notícies deViladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Viladecans