Covid-19

Viladecans recorda les víctimes de la pandèmia amb un emotiu homenatge

L’esdeveniment s’havia de fer l’estiu del 2020, però la segona onada del virus va obligar a suspendre’l

Viladecans recorda les víctimes de la pandèmia amb un emotiu homenatge

Ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La segona onada de la pandèmia va impedir l’estiu del 2020 celebrar l’homenatge previst per l’Ajuntament de Viladecans (Baix Llobregat) a les víctimes locals de la pandèmia. Més d’un any després, el 16 de setembre –amb la cinquena ona de la pandèmia ja controlada–, es feia realitat aquest acte, amb la participació de més de 150 assistents al parc de la Marina, al costat de l’espai permanent d’homenatge instal·lat per l’ajuntament l’any passat. En un acte sobri, però carregat de sentiment tres dones, familiars de víctimes i personal sanitari i de les residències de gent gran, van posar veu a un homenatge qualificat unànimement de «merescut» i «necessari».

Després d’un any i mig des de l’explosió del virus, els registres han recollit la defunció per Covid-19 de 183 viladecanecs i viladecanenques, la gran majoria (un 68%) durant els primers tres mesos de la pandèmia, quan moltes persones no van poder ni tan sols acomiadar-se dels seus éssers estimats per les restriccions als hospitals i tanatoris.

Acte solemne

La cita es va convertir no només en un homenatge a les persones perdudes sinó també en una reivindicació de l’esperança i la solidaritat humana perquè «hem vist que la nostra força és exponencial quan anem tots de la mà i per fi estem començant a sortir-ne», apuntava Alba Villaró, responsable d’un dels ambulatoris de la ciutat.

Notícies relacionades

La música, la poesia i la dansa –exemples d’una expressió cultural que va ajudar a suportar el dur confinament– van ser, juntament amb les veus protagonistes, l’eix d’un acte que va culminar amb la col·locació d’una rosa blanca per part de cada família al costat del monument d’homenatge permanent a les víctimes. Al seu costat, plantada també per a l’ocasió, creix una olivera, un arbre de gran longevitat que busca simbolitzar el record de les persones mortes per coronavirus.

Més notícies deViladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Coronavirus