Inauguració

Finalitza la restauració de l’ermita de Sals de Viladecans

Aquest edifici de culte datat del segle XII és un destacat element del patrimoni arquitectònic del municipi

Finalitza la restauració de l’ermita de Sals de Viladecans

Ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’ermita de Santa María de Sales de Viladecans (Baix Llobregat) ja està preparada per reobrir les portes: la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, han inaugurat la rehabilitació de l’històric edifici, datat del segle XII i un destacat element del patrimoni arquitectònic de Viladecans. Acompanyats també de Josep Maria Domingo, vicari general del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, els tres han firmat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament, seguit d’una visita que ha permès apreciar l’ampli llegat romànic, gòtic i renaixentista, ja que l’ermita és considerada un bé patrimonial únic a tot el territori.

Restauració

El procés de restauració va començar el 1995, i l’ha dirigit la Diputació de Barcelona a través del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL). En total, la Diputació ha invertit 1,19 milions d’euros en treballs, estudis, projectes i obres relacionats amb la rehabilitació.

En l’última fase, que ha costat 288.150 euros, s’han acabat de condicionar les restes de pintures murals gòtiques i renaixentistes, s’ha reparat i consolidat l’absis, s’han completat el revestiment de parets i voltes i la pavimentació, i s’ha instal·lat electricitat per il·luminar l’interior i l’exterior de l’ermita. Una vegada acabada la restauració, la Diputació preveu convertir parcialment l’espai en un museu.

Visites guiades

Notícies relacionades

L’objectiu, a més de preservar el valor artístic i històric de l’edifici, és obrir aquest equipament al conjunt de la ciutadania i acollir actes públics. A més, en el marc de la Festa Major 2021, el departament de Patrimoni de l’Ajuntament ja ha programat tres visites guiades per als dies 8, 11 i 12 de setembre, entre les 11 i les 13 h. L’aforament és limitat, i requereix inscripció prèvia a través del correu patrimonicultural@viladecans.cat o bé del telèfon 937.077.290.

Més notícies deViladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO