Teixit associatiu

Les entitats de Viladecans tornaran als equipaments després de l’estiu

En alguns casos, els equipaments s’han destinat a continuar prestant serveis que necessitaven més espai a causa de les mesures sanitàries per la pandèmia

Les entitats de Viladecans tornaran als equipaments després de l’estiu

Ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Viladecans (Baix Llobregat) pretén recuperar després de l’estiu la vida associativa dins de la xarxa d’equipaments comunitaris –ateneus, centres de barri i centres per a la tercera edat– on desenvolupen la seva activitat desenes d’entitats i on es van fer, l’any 2019, més de 450 activitats. Des del mes de juny, en el marc del Pla de Reactivació Local, l’ajuntament està revisant els edificis per estudiar les mesures necessàries de ventilació i aforament que les converteixin en espais segurs.

En equipaments on no es podien garantir les mesures, com la seu de l’Associació de Veïns Hospital-Roca, al carrer de Ferran i Clua, s’ha aprofitat per fer-hi una reforma integral.

Altres usos

L’essència comunitària, el principal valor del teixit associatiu, s’ha convertit durant la pandèmia en el seu principal enemic i l’ha abocat a la pràctica inactivitat fins més tard que qualsevol altre sector social al no poder utilitzar els equipaments, tal com indicava la Generalitat a través del Procicat. En alguns casos, els equipaments s’han destinat a continuar prestant serveis que necessitaven més espai a causa de les mesures sanitàries per la pandèmia o nous serveis per fer front a la Covid-19.

Adaptats a la pandèmia

Notícies relacionades

Aquest estiu, l’ajuntament està acompanyant les entitats en la reactivació. D’una banda, se’ls facilita l’obtenció del certificat digital per fer tramitacions telemàtiques i, d’una altra, s’ofereix un assessorament integral individualitzat sobre dubtes derivats de l’afectació de la pandèmia en la gestió i l’activitat associativa, que substitueix les accions formatives grupals que es feien abans. A més, després de l’estiu es potenciaran les capacitats digitals del teixit associatiu i estrenaran serveis per facilitar les reunions.

Més notícies deViladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments