Igualtat

Viladecans presenta un nou servei que vetlla per la igualtat d’oportunitats en les empreses

El centre vol identificar les necessitats del teixit empresarial en la gestió dels recursos humans des de la perspectiva de gènere i impulsar diverses accions de sensibilització

Viladecans presenta un nou servei que vetlla per la igualtat d’oportunitats en les empreses

Ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Viladecans (Baix Llobregat) fa un pas més en la ruptura del sostre de vidre i el foment de la igualtat d’oportunitats, aquesta vegada en l’àmbit empresarial. Es posa en marxa un servei d’informació i orientació d’igualtat en l’empresa per acompanyar els negocis de Viladecans en la gestió dels recursos humans des de la perspectiva de gènere. L’objectiu d’aquest recurs és identificar les necessitats del teixit empresarial en aquest àmbit a fi de poder donar resposta. A més, dins del projecte també estan previstes diverses accions de sensibilització.

El servei és gratuït i està enfocat a empreses d’entre 15 i 250 persones. Està ubicat al Viladecans Atenció a les Empreses del centre Can Calderón, tot i que també atén consultes telemàticament.

Agenda 2021

Aquest 2021, la igualtat de gènere marca l’agenda de les empreses del país. La llei contempla que totes les empreses, independentment del nombre de persones treballadores en plantilla, estan obligades a respectar la igualtat de tracte i d’oportunitats adoptant mesures que garanteixin la igualtat entre totes les persones, sigui quina sigui la seva identitat sexual o de gènere, així com promoure condicions de treball que evitin l’assetjament.

Notícies relacionades

Això es tradueix a efectes pràctics en l’elaboració de dos documents que obliguen les empreses el compliment d’aquestes condicions com són el pla d’igualtat i el registre retributiu. El pla d’igualtat, obligatori per a empreses de més de 50 persones contracteu i el registre retributiu, recull objectius a mig i curt termini, així com accions concretes per assolir la igualtat i requereix la creació d’una comissió que ha de vetllar pel seu bon funcionament. El registre retributiu, com el seu nom indica, és un document on queda constància del sou de tots els treballadors segons categoria per a la revisió de les inspeccions del Ministeri de Treball i Afers Socials.

Més notícies deViladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Igualtat