Innovació

El portal de dades ‘Semàfor COVID-19 a Viladecans’, reconegut als premis ASLAN

La web, impulsada per l’ajuntament municipal, permet consultar diverses dades relacionades amb la pandèmia de manera molt visual i intuïtiva

El portal de dades ‘Semàfor COVID-19 a Viladecans’, reconegut als premis ASLAN

Ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portal de dades sobre la pandèmia Semàfor COVID-19,creat per l’Ajuntament de Viladecans (Baix Llobregat) i que informa diàriament sobre totes les dades relacionades amb la pandèmia, ha guanyat la XIII Premis ASLAN de transformació digital de les administracions públiques en la categoria d’«explotació de dades per a la millora del servei al ciutadà». El premi va ser entregat la setmana passada en una cerimònia realitzada a Madrid per l’associació ASLAN, en el marc del Congrés ASLAN2021 HYBRID, que, per quart any consecutiu, inclou la IV Trobada Anual Nacional d’Experts en Tecnologies en l’Administració Pública.

Al web guanyador la informació relacionada amb la Covid-19 s’actualitza en temps real i s’integren tots els indicadors proporcionats per la Generalitat de Catalunya: La IA14 (incidència acumulada de nous casos en els últims catorze dies), la RT (velocitat de propagació), el risc de rebrot, el percentatge de PCR positius, l’estat de l’epidèmia als diferents centres educatius, l’estat de les vacunacions, gràfics d’evolució o el mapa de dades de la comarca.

Semàfor Covid-19

El Semàfor Covid-19 es pot consultar des de qualsevol dispositiu i és clar i comprensible per a qualsevol persona. Utilitza una escala de colors, en forma de semàfor, perquè la ciutadania pugui observar si un indicador té un nivell elevat, mig alt, mig baix o baix. A més, aconsegueix alguns factors clau dins del pla Espanya Digital 2025, com són cobrir una necessitat de la ciutadania, integrar-se amb dades d’altres administracions i crear una eina d’ús molt senzill i intuïtiu.

ASLAN

Notícies relacionades

ASLAN és una associació sense ànim de lucre, formada per més de 130 empreses tecnològiques, des de fabricants a proveïdors de serveis gestionats, que tenen en comú la innovació i busquen dinamitzar el mercat i divulgar noves tecnologies a la xarxa. L’entitat té per missió «promoure i difondre a Espanya l’ús de les noves tecnologies en l’àmbit de l’empresa, així com generar valor per a tots els seus associats».

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments