Feminisme

Viladecans decora el camp municipal de futbol amb un gran mural feminista

Una trentena d’estudiants de batxillerat artístic han pintat 25 rostres de dones destacades en una paret de més de 50 metres de llarg

Viladecans decora el camp municipal de futbol amb un gran mural feminista

Ayuntamiento de Viladecans

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Viladecans (Baix Llobregat) ha encarregat als estudiants de primer de batxillerat artístic de l’institut Josep Mestres i Busquets l’elaboració d’un mural al Camp Municipal de Futbol amb uns continguts consensuats: donar a conèixer la participació de la dona en el món, esportiu, cultural, científic i a tots els nivells, reivindicar la igualtat de gènere i rebutjar que les dones encara puguin patir segregació o discriminació. La proposta ha permès a l’alumnat portar a terme l’activitat pràctica de fer un mural en equip, continguda en el seu programa d’estudis, en un any complicat. Després d’una setmana de treball, el mural, de més de 50 metres de longitud i 2 metres d’altura, ha sigut presentat avui a l’Ajuntament i aquest cap de setmana ja serà disfrutat pels usuaris de les instal·lacions esportives.

El mural de Viladecans està inspirat en altres propostes artístiques fetes a tot Espanya sobre feminisme. Cada estudiant ha escollit un personatge femení i, després d’un procés en el qual han posat les idees en conjunt, l’ha plasmat a la paret del camp, una localització veritablement significativa. La promoció de l’esport practicat i dirigit per dones és, precisament un dels programes estratègics que està elaborant l’Ajuntament de Viladecans, mitjançant la tasca de la regidoria de Foment de l’Esport Femení, que encapçala l’excampiona de marxa atlètica Emilia Cano.

Procés de creació

Els alumnes del Josep Mestres i Busquets han tingut una setmana per esbossar els seus dibuixos i transformar-los en dibuixos de grans dimensions. Malgrat ser dissenys propis, l’equip de 33 estudiants ha utilitzat tècniques per donar un estil homogeni als 25 rostres de dones: una escala de colors concreta, els primers i últims retrats estan fets en tons freds i al centre han utilitzat una gamma cromàtica de tipus càlida.

Notícies relacionades

Jordi Juvé, professor de l’institut, explica que la proposta municipal de dedicar el mural al feminisme ha sigut acollit «fantàsticament» per l’alumnat: «últimament el 80% d’alumnes que tenim són dones i, per tant, cada vegada tenen més clar que cal lluitar per la igualtat». El treball, per a Juvé, ha sigut molt instructiu: «Els alumnes aprenen, a part de dibuixar, la logística de fer un mural en cooperació. Han de tenir en compte el tema de la programació, com es gesta un pla a escala i com es treballa un projecte d’una mica més d’envergadura que un petit quadro».

Més notícies deViladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Feminisme