Transfusions de sang

L’Hospital de Viladecans, premi a la bona gestió de la sang del pacient

L’equip ha rebut aquest reconeixement per part del grup d’investigació Maturity Assessment in Patient Blood Management (MAPBM) i Vifor Pharma

L’Hospital de Viladecans, premi a la bona gestió de la sang del pacient
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital de Viladecans (Baix Llobregat) ha rebut un premi que reconeix la seva gestió eficient i segura de la sang en els processos assistencials i intervencions. Es tracta del premi a l’increment anual més gran en l’Índex d’Avaluació de la maduresa en el maneig de la sang del pacient - Maturity Assessment in Patient Blood Management (MAPBM) dels VII premis MAPBM, organitzats pel grup d’investigació MAPBM i Vifor Pharma, que el centre local ha guanyat juntament amb l’Hospital Parc de Salut Mar. Competien 48 hospitals espanyols.

L’equip Patient Blood Management (PBM) de l’Hospital de Viladecans guardonat és un equip multidisciplinari liderat per la doctora Ana Faura, del servei d’Anestesiologia i Reanimació i compost pel doctor Vicens Rodríguez (Anestesiologia i Reanimació), la doctora Perla Yupanqui (Medicina Interna), el doctor Jordi Jarné (Urgències), el doctor Eduardo Moreno (Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia), el doctor Albert Sueiras (Cirurgia), la doctora. Claudia Imperiali (Laboratori), el farmacèutic Tomàs Casasín, la infermera Susana Lozano (Supervisora d’Hospitalització) i José Luís Campuzano (Secretaria tècnica). La doctora Ana Faura agraeix el premi que suposa «la visualització de la progressió de la tasca de tot l’equip i una estimulació extra per continuar millorant». A més, insisteix en la importància d’una òptima gestió de la sang del pacient amb la finalitat de la millora constant de la qualitat assistencial i l’evolució clínica del pacient».

Model reconegut

Des de fa anys, l’Hospital de Viladecans aposta per fer un ús racional dels components sanguinis en les seves intervencions quirúrgiques. Aquesta pràctica es va materialitzar el 2017 amb la integració de l’hospital en el projecte de gestió de la sang del pacient (PBM), un model avalat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Unió Europea que es basa en els estudis científics que afirmen que més de la meitat de les transfusions de sang que es fan als hospitals es podrien evitar.

Notícies relacionades

El model integra recomanacions que pretenen evitar la transfusió innecessària durant les intervencions quirúrgiques i millorar l’evolució clínica de les persones operades amb base en l’optimització del volum sanguini, la minimització de les hemorràgies i l’optimització de la tolerància a l’anèmia.

Més notícies deViladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Hospitals