Treball des de casa

Acord unànime per al teletreball a Viladecans

Sindicats i equip municipal pacten un model híbrid de treball, que combina jornades presencials amb un màxim de dos dies de teletreball

Acord unànime per al teletreball a Viladecans
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ple municipal de Viladecans (Baix Llobregat) del mes d’abril va aprovar per unanimitat un acord per al teletreball, aconseguit per la comissió negociadora formada per representants sindicals dels treballadors i treballadores municipals i l’equip de Govern. L’acord ha propiciat que Viladecans sigui un dels primers ajuntaments de Catalunya que ha regulat el teletreball municipal. Segons la nova normativa, després d’aquest període excepcional de pandèmia, el personal municipal podrà optar per un model híbrid que combini el fet de treballar a l’oficina amb un màxim de dos dies de teletreball a la setmana.

La durada inicial d’aquesta prestació especial laboral serà d’un any, que es podrà prorrogar si l’avaluació és positiva. El teletreball serà voluntari i aplicable a tots els llocs municipals que siguin susceptibles de ser exercits en aquesta modalitat i només podrà ser autoritzat després d’haver formalitzat un pla individual per a cada treballador o treballadora i serà responsabilitat de l’Ajuntament garantir les condicions laborals correctes. L’acord està alineat amb objectius de desenvolupament sostenible: en la millora de la sostenibilitat ambiental, contribuint a reduir la mobilitat i les emissions de CO², i en la millora de l’eficiència de l’administració.

Comissió negociadora

El Ple va donar el vistiplau al treball que, des del mes de març, ha realitzat la comissió creada per la redacció del document de regulació del teletreball, integrada per representants dels sindicats i de l’equip de govern. La comissió negociadora ha acordat un model híbrid que combina el treball presencial a l’oficina, amb el teletreball. El model aprovat permet incloure-hi un doble objectiu: d’una banda, aconseguir més eficàcia en la prestació de serveis, a través d’una millor organització del treball, l’ús de noves tecnologies en tot l’entorn laboral, la gestió per objectius i l’avaluació del seu acompliment. D’altra banda, aconseguir la millora de la satisfacció laboral dels empleats públics, permetent una conciliació més adequada amb les seves vides personals, familiars i laborals, cosa que, sens dubte, contribuirà a una prestació més eficient i àgil dels serveis públics.

El teletreball és voluntari i aplicable a tots els llocs de treball municipals que siguin susceptibles de ser exercits en aquesta modalitat. La prestació de serveis en teletreball només podrà ser autoritzada després d’haver formalitzat un pla de treball individual que definirà les tasques a realitzar en teletreball, els objectius a aconseguir, els dies a la setmana que es teletreballarà, els mecanismes de coordinació, els mecanismes de seguiment de la tasca portada a terme i el seguiment de les mesures de protecció de dades i de prevenció de riscos.

L’acord regula també el conjunt de drets i deures del personal que estigui teletreballant, incidint en la necessària desconnexió digital, en la protecció de dades, en la prevenció de riscos i en la formació. L’Ajuntament subministrarà els equips de treball que permetin desenvolupar el teletreball (ordinadors, pantalles, teclats, etc.) i es crearà una comissió d’avaluació que tindrà com a missió el seguiment i l’avaluació dels resultats.

Notícies relacionades

La tinenta d’alcaldia, de Serveis Generals i d’Empreses i Innovació, Joana Sánchez, va declarar que està convençuda «que el teletreball inicia una nova manera de treballar dins de la nostra organització, una forma de treballar basada en la confiança, l’autonomia i la col·laboració, que redundarà, sens dubte, en una millor prestació dels serveis a la nostra ciutadania, al nostre teixit empresarial i associatiu».

Més notícies deViladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Teletreball