Robatori en aparcaments

Detinguda una veïna de Viladecans per furts amb el mètode de despistar víctimes

El robatori es feia en grup. Primer es despista la víctima llançant objectes a terra i, a posteriori, s’aprofita la distracció per prendre-li les pertinences

zentauroepp49612304 29 08 2019 agentes de patrulla de los mossos d esquadra  en 190830171744

zentauroepp49612304 29 08 2019 agentes de patrulla de los mossos d esquadra en 190830171744 / MOSSOS D ESQUADRA

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) una dona per pertinença a grup criminal i per cometre presumptament quatre furts, seguint el mètode de despistar les seves víctimes llançant objectes a terra als aparcaments dels centres comercials. Segons informa aquest dilluns la policia catalana en un comunicat, la detinguda llançava monedes o claus a terra a prop de la víctima per distreure-la i robar-li les pertinences que havia deixat al cotxe, com el moneder o la bossa de mà.

L’arrest d’aquesta dona, de 24 anys, de nacionalitat cubana i veïna de Viladecans (Baix Llobregat), va tenir lloc el 16 de març. A més de detenir la dona, la policia catalana ha identificat els altres tres membres d’aquest grup criminal, que es troben en recerca i captura.

D’altra banda, els Mossos han denunciat penalment tres persones a Granollers per cinc furts comesos amb la mateixa tipologia delictiva.

Despistar la víctima

Durant el març, els Mossos van detectar un augment significatiu dels furts perpetrats seguint aquesta metodologia als aparcaments dels centres comercials de les localitats barcelonines de Montcada i Reixac, Cerdanyola, Barberà del Vallès i Badia del Vallès.

Notícies relacionades

En general, en aquest tipus de furts participen un mínim de tres persones: una s’encarrega de distreure la víctima, un segon comet el furt aprofitant la seva distracció, mentre que l’altre espera per fugir amb un cotxe, que solen ser de lloguer a nom de tercers sense cap relació amb el delicte.

Més notícies deViladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO