Partides especials

Viladecans reedita per al 2021 el Pla de Reactivació Local per afrontar les conseqüències de la pandèmia

El ple municipal aprova un document amb 36 mesures per lluitar contra la crisi i destina prop de 4,8 milions d’euros aliens al pressupost ordinari

Viladecans reedita per al 2021 el Pla de Reactivació Local per afrontar les conseqüències de la pandèmia
2
Es llegeix en minuts

El Ple Municipal de Viladecans (Baix Llobregat) celebrat dijous, 25 de març, via telemàtica, va aprovar la reedició del Pla de Reactivació Local (PRL) per afrontar les conseqüències de la crisi sanitària, econòmica i social provocada per la pandèmia de la Covid-19 a Viladecans. El PRL del 2021 recull 36 mesures que aplicarà l’administració municipal des de l’abril fins al final de l’any, centrades en el foment de l’activitat econòmica i el reforç de l’atenció de les situacions de vulnerabilitat social. El Pla de Reactivació Local va comptar amb els vots favorables dels partits de l’equip de govern (el PSC i comuns) i amb l’abstenció d’ERC, Ciutadans i Podem.

Mitjançant el PRL del 2021, l’Ajuntament de Viladecans pretén destinar 4,8 milions d’euros a fer front a la situació que s’està vivint en plena pandèmia i, per aquesta raó d’excepcionalitat, aquestes partides no provindran dels pressupostos ordinaris municipals del 2021. El finançament prové majoritàriament dels romanents de tresoreria del pressupost del 2020. El document s’ha construït amb la implicació de tots els grups polítics del consistori representats pels seus portaveus en un grup de treball específic. Les propostes han sigut tractades també amb representants de diferents agents de la ciutat, a través de diferents taules de treball sectorial i transversal.

Dins del marc econòmic, algunes de les mesures concretes a destacar són les ajudes directes a l’hostaleria i empreses per recolzar la supervivència dels negocis, dotada amb gairebé un milió d’euros, mesura que se suma a l’eliminació de la taxa d’ocupació per a les terrasses de bars i restaurants durant l’exercici del 2021, el canvi del calendari fiscal per allargar i fer més flexibles els pagaments o la creació de programes específics d’ajudes a la contractació. Des del punt de vista social, el PRL del 2021 servirà per donar un recolzament especial a persones en situació de vulnerabilitat, que no puguin cobrir les necessitats bàsiques, i per ajudar al pagament d’estudis o de lloguers.

Procés d’aprovació

Notícies relacionades

Per a la creació de les propostes concretes s’han realitzat tres taules de treball sobre l’emergència econòmica (per a la reactivació de la restauració, el comerç i les pimes i autònoms) i una per afrontar la situació de les entitats i l’emergència social. Hi han participat membres de les entitats econòmiques (Xarxa Comercial, Gremi d’Hostaleria, Club d’Empresaris, PIMEC i pimes no associades) i s’ha treballat de manera transversal amb entitats i agents socials per fixar els continguts de les propostes destinades específicament a afrontar problemes socials. Finalment, les 36 mesures del PRL del 2021 es traslladen als consells participatius de la ciutat (Consell Econòmic i Social del març, i es presentarà al Consell d’Educació i Consell Social el mes d’abril) i sent aprovades pel Ple Municipal del març.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO