ARQUES MUNICIPALS

L'Ajuntament de Viladecans congelarà els impostos el 2021

L'administració local calcula que amb l'exempció dels impostos, les taxes i els preus públics l'any vinent es deixaran d'ingressar uns 180.000 euros

El nou pressupost municipal, que es tramitarà en el ple de desembre, preveu compensar la caiguda d'ingressos amb 3,7 milions dels romanents

ayuntamiento-viladecans-1560514962866

ayuntamiento-viladecans-1560514962866

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Viladecans (Baix Llobregat) ha decidit congelar els impostos, taxes i preus públics el 2021. L’única excepció serà la taxa de terrasses a bars i restaurants que el consistori ja va anunciar que no cobraria per donar suport al sector de la restauració davant les afectacions derivades de la pandèmia.

Aquesta exempció suposarà que l’Ajuntament deixi d’ingressar uns 180.000 euros. Malgrat la congelació d’impostos, l’equip municipal treballa en uns pressupostos expansius que es tramitaran aquest mes de desembre.

Aquests nous comptes municipals compensaran la caiguda d’ingressos via impostos amb l’ús dels 3.767.102 euros de romanents municipals. D’aquesta manera, 3,7 milions d’euros es podran destinar a afrontar les conseqüències de la pandèmia.  

Notícies relacionades

El deute municipal de Viladecans arriba al 19% actualment, un dels més baixos dels últims anys, segons el consistori. «La suspensió de les regles fiscals també permetrà un endeutament municipal més gran que altres anys per destinar-lo a noves inversions», assenyalen des de l’Ajuntament de Viladecans.   

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments