ESPAI «DOMINAT» PEL VERD

Viladecans trasplanta 270 arbres que s'ubicaran al nou barri de Llevant

Els exemplars de roures, oliveres i garrofers afectats per la urbanització han canviat la seva ubicació per «respectar i protegir el patrimoni» de la zona natural

S'ha acordat crear un espai propi per a una espècie de gripau protegit que habita en aquesta zona mitjançant unes petites basses d'aigua

socc viladecans car 1200

socc viladecans car 1200

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquesta setmana s’ha iniciat el trasplantament de més de 270 arbres, alguns dels quals centenaris, que estaven ubicats en zones per urbanitzar el nou barri de Llevant. La mesura té per objectiu «respectar i protegir el patrimoni» de la zona natural, que afecta roures, oliveres i garrofers.

Actualment, s’estan trasplantant al seu espai definitiu, utilitzant la terra de la zona que encara és fèrtil, tot i que també s’han millorat afegint altres substrats. El canvi d’ubicació també ha previst el reg automàtic de tots els arbres, i ara, segons el consistori, només fa falta esperar que arrelin com els tocava.

Una altra de les mesures acordades per protegir el patrimoni natural ha sigut la creació d’un espai propi per a una espècie de gripau protegit que habita en aquesta zona. Un equip d’especialistes està adequant unes petites basses d’aigua, on seran traslladats els amfibis quan s’hagin acabat.

Un barri «dominat» pel verd

El consistori sempre repeteix que el nou barri de Llevant serà un espai «dominat» pel verd, ja que el 35% anirà destinat a zones verdes i espais lliures.

Notícies relacionades

Aquest predomini del verd es materialitzarà amb l’ampliació del parc de la Torre-roja que serà un espai de traspàs entre el nucli urbà i la muntanya. A més, el barri comptarà amb 1.500 nous arbres, tot i que s’han volgut mantenir els exemplars centenaris.

Més notícies de Viladecans en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA