REGIOSTARS

La companyia energètica Vilawatt de Viladecans, finalista a un premi de la Comissió Europea

El Vilawatt, iniciativa que pretén fomentar la gestió energètica eficient, ha sigut finalista dels premis RegioStars

És l'únic projecte a Espanya que opta als guardons que valoren l'excel·lència en el desenvolupament regional

7m0a8498

7m0a8498 / PEPA ALVAREZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El projecte Vilawattla companyia energètica publicoprivada de Viladecans (Baix Llobregat), ha sigut seleccionat finalista per als premis RegioStars, organitzats per la Comissió Europea.

El Vilawatt és una companyia energètica alternativa a nivell local, en la qual els agents socials tenen un paper clau en la seva gestió. Té per objectiu la gestió energètica més eficient, així com promoure la capitalització d’estalvis per finançar la rehabilitació integral d’edificis. També posen èmfasi en l’educació i conscienciació de les noves generacions amb xerrades i tallers per fer pedagogia de la transformació del model energètic.

Uns premis mirant el futur d’Europa

Aquests premis seleccionen de manera anual els millors projectes finançats per la Unió Europea. Aquests anys centrats en cinc àmbits fonamentals per al futur de la política regional de la UE: la transició industrial, l’economia circular, habilitats i educació per a una Europa digital, el compromís ciutadà per a ciutats europees cohesionades i l’empoderament dels joves.

D’entre les cinc categories establertes, el projecte representant de Viladecans, que després de passar una votació pública via ‘online pot aconseguir el premi del públic, competeix en la categoria de compromís ciutadà per a ciutats europees cohesionades i té rivals de LondresBerlín i Gant, entre d’altres.

Un projecte molt vinculat a la Unió Europea

El projecte Vilawatt neix el 2016 amb una altra convocatòria de premis, els Urban Innovative Actions, per impulsar projectes municipals innovadors sobre transició energètica. La inversió total és de 5,3 milions d’euros i la Unió Europea en va aportar el 80% (4,2 milions).

Notícies relacionades

La UE, en la seva aposta, va posar en relleu la innovació i l’experimentació del projecte que donava dependència de les energies fòssils. També van destacar «la implicació activa de la ciutadania en la iniciativa». Aquest programa europeu té per objectiu donar peu a l’experimentació d’iniciatives, com el Vilawatt, per replicar-les en un futur en altres ciutats.

Més notícies de Viladecans en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments