MESURES DAVANT DE LA COVID-19

Viladecans consolida el servei de desinfecció de l'espai públic fins a final d'any per evitar la propagació de la Covid-19

També s'incrementa la freqüència del servei de recollida de mobles i residus després de l'augment que es produeix cada any

El consistori modifica el contracte de la neteja i recollida de residus amb un pressupost final de 260.000 euros

zentauroepp54034767 viladecans200708113351

zentauroepp54034767 viladecans200708113351 / CRISTINA DIESTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des del mes de març l’Ajuntament  de Viladecans (Baix Llobregat) ja va intensificar la neteja de l’espai públic per evitar la propagació del coronavirus, però arran de la modificació del contracte de la neteja es consolida el servei de desinfecció dels carrers  i llocs freqüentats de la ciutat fins a finals d’any.

El Ple municipal del mes de juny va aprovar la modificació del contracte de la neteja i recollida de residus amb l’empresa Urbaser, amb un pressupost final de 260.000 euros, seguint el mandat del ‘Pla de Reactivació Local’ per lluitar contra el virus i les seves conseqüències.

La desinfecció dels carrers s’està fent a les nits mitjançant la polvorització a pressió d’aigua amb hipoclorit de sodi diluït (producte desinfectant no nociu per a persones i animals), i focalitzat als llocs amb més activitat com els supermercats, els equipaments sanitaris, les residències de gent gran o les comissaries de policia.

Augment en la recollida de mobles i residus

Augment en la recollida de mobles i residus

A més, l’Ajuntament ha anunciat el reforç del servei de recollida de mobles, després de veure com ha augmentat any rere any, segons el consistori. De les 507 tones recollides el 2015, el 2019 va duplicar la xifra i va arribar a les 1.273. Per això, l’Ajuntament ha vist necessari augmentar el servei i reforçar-lo amb nous equips de tècnics.

Notícies relacionades

També han notat un increment en la recollida de residus, i per això s’ha anunciat que el servei de recollida d’envasos i el de cartró augmentin la seva freqüència de 3 a 4 dies setmanals, per evitar el desbordament dels contenidors.

Més notícies d’Esplugues en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA