SOCIETAT

Veïns de Viladecans i Gavà fan una seguda en contra de la renovació de Can Sellarès

La reforma forma part del Pla de Ponent, un pla de millores urbanístiques i socials per millorar la convivència i fisonomia de barris envellits

La proposta, aprovada a l'octubre, rebrà la seva aprovació provisional aquest dijous 25 de juny i compta amb la firma de totes les entitats veïnals

ayuntamiento-viladecans-1560514962866

ayuntamiento-viladecans-1560514962866

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La plataforma Salvem Can Sellarès, formada per alguns veïns de Viladecans i Gavà, va protestar aquest dissabte passat 20 de juny contra el projecte municipal de transformació del parc Can Sellarès.

La reforma i renovació del parc forma part del Pla de Ponent, un conjunt d’actuacions urbanístiques i socials que han millorat la fisonomia i convivència dels barris envellits. Des del 2007, amb la llei de barris, l’Ajuntament ha millorat jardins, calçades, ha rehabilitat espais i ha fet accions socials al sector de Ponent. 

Des de la plataforma Salvem Can Sellarès, la preocupació principal és la construcció de vivendes i la possible pèrdua de patrimoni. L’Ajuntament de Viladecans, com ha fet saber EL PERIÓDICO, manifesta que no hi haurà cap pèrdua d’aquest tipus, ja que la Masia es mantindrà millorarà per optimitzar-la com a equipament social i cultural a ple rendiment. 

Un projecte d’integració social 

La proposta, rebrà l’aprovació provisional del desenvolupament de la primera fase aquest dijous 25 de juny, però ja va ser aprovada inicialment el mes d’octubre passat. A més, el pla de millora ha sigut firmat i acordat per totes les entitats veïnals juntament amb la comissió de seguiment. El pla urbanístic es va aprovar fa dos anys, després de 10 de gestió i tramitació. 

Des de la plataforma Salvem Can Sellarès han posat èmfasi en la necessitat de mantenir els espais verds. Richard Calle, tinent d’Alcaldia de Planificació Territorial, ha explicat que la intenció del pla de millora és reahabilitar l’espai i millorar els terrenys més abandonats

Notícies relacionades

La reforma de Can Sellarès, afirma l’Ajuntament, suposarà més espais verds i equipaments esportius. La part residencial constarà de la construcció de 238 vivendes, on el 55% seran pisos de protecció. Així, des de l’Ajuntament es pretén revifar i rejovenir la zona de Ponent i respondre a l’alta demanda de vivenda. 

Més notícies de Viladecans en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA