On Catalunya

ESTIU POSTCONFINAMENT

Viladecans desplega un nou servei d'informació i vigilància a les seves platges

playa-vilad

playa-vilad

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les platges de Viladecans comptaran aquest estiu amb un nou servei d’informació i vigilància, l’objectiu del qual serà garantir el compliment de les recomanacions dictades per les autoritats sanitàries per evitar la propagació del coronavirus. Es posarà en marxa amb l’inici de la temporada de bany, que serà del 15 de juny al 15 de setembre.

Un equip de 12 agents informadors controlaran que es mantenen les normes de prevenció i aforament, limitat a 4.24o persones, perquè pugui respectar-se la distància social recomanada. A més, a les platges de la Murtra i la Pineda s’oferiran serveis de xiringuito, lavabos, socorrisme, estacionament, atenció de primers auxilis i neteja.

D’altra banda, i com a novetat d’aquest estiu, la línia d’autobús (VB4) que uneix el nucli urbà amb la zona de platges serà gratuït els caps de setmana. Per la seva banda, les altres dues platges de Viladecans, Remolar i Cal Francès, estaran tancades al bany a causa que els danys causats pel temporal ‘Gloria’ encara no han sigut reparats.

Aforament limitat

Viladecans disposarà així d’una franja de platja apta per al bany de 2,6 hectàrees, per això els tècnics municipals han calculat que l’aforament màxim serà de 4.240 persones; cada una disposarà de sis metres quadrats. L’aforament es controlarà amb l’ajuda de la Policia Local, que patrullarà en quad, i els voluntaris de Protecció Civil.

Els nous agents vetllaran pel compliment de les condicions de seguretat sanitàries, pel manteniment de la distància de dos metres entre grups i per evitar que es produeixin aglomeracions a l’hora d’accedir a dutxes, lavabos o xiringuitos. Ho faran per torns i oferiran el servei tots els dies de 8 a 21 h, inclosos els caps de setmana.

Accés a les platges

Els serveis de platja funcionaran condicionats per les noves normatives higienicosanitàries. El servei de salvament, amb cinc socorristes, durarà tota la temporada de bany de 10 a 19 hores cada dia. El servei d’autobús estarà disponible també fins al 15 de setembre, amb un viatge per hora i sentit entre les 10 i les 20.30 hores.

Notícies relacionades

L’espai d’estacionament regulat de la Murtra, amb capacitat per a 400 cotxes, s’ha ampliat aquest any per allotjar 140 motos i estarà disponible també del 15 de juny al 15 de setembre, amb un cost de cinc euros per a persones d’altres poblacions i d’un euro per als residents a Viladecans amb acreditació.

Més notícies de Viladecans en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA