MOBILITAT POSTCORONAVIRUS

Viladecans habilitarà una superilla per als vianants de més de 15 hectàrees els caps de setmana

Es tancaran al trànsit 3,8 quilòmetres de carrers entre les 10 del matí de dissabte i les 10 de la nit de diumenge als dos barris més densos del municipi

Es tracta d'una prova pilot amb l'objectiu de facilitar el manteniment de la distància social recomanada en el procés de desconfinament

captura-de-pantalla-2020-05-07-a-las-163219

captura-de-pantalla-2020-05-07-a-las-163219

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Viladecans posarà en marxa aquest cap de setmana per als vianants una superilla de més de 15 hectàrees situada entre els dos barris més densament poblats de la ciutat, Eixample i la Montserratina, amb l’objectiu de fomentar-ne una mobilitat segura en el procés de desescalada i facilitar el manteniment de la distància social recomanada.

Amb aquesta prova pilot es tancaran al trànsit 3,8 quilòmetres de carrers cada cap de setmana entre les 10 del matí de dissabte i les 10 de la nit de diumenge. Per donar forma a aquesta‘superilla, el consistori obrirà les calçades de tres carrers que creuen el centre de la ciutat –Mare de Déu de Montserrat, Salvador Baroné i Canonge Doctor Auguet– i un tram de set carrers perpendiculars més.

Són gairebé 4 quilòmetres a què se suma l’eix per als vianants que ja existeix al carrer Doctor Reig, que se situarà enmig d’aquesta illa i que enllaçarà amb l’eix de vianants del barri antic. La superilla connectarà, a més, quatre zones verdes de la ciutat: el parc del Torrent Ballester, les places de la Constitució i Salvador Allende i el parc de la riera de Sant Climent.

D’aquesta manera s’evitarà l’acumulació de veïns en aquests espais i permetrà que la gent es mogui també pels carrers centrals del municipi, pels quals només podran circular els vehicles de residents amb estacionament subterrani i a una velocitat reduïda de 10 km/h.

Campanya informativa 

Els veïns que vulguin entrar i sortir de la superilla ho hauran de fer per set punts de control habilitats al seu perímetre. Aquest primer cap de setmana del 9 i 10 de maig no s’obligarà a retirar els vehicles ja aparcats al carrer, tot i que és una de les mesures per ampliar al màxim l’espai per als vianants.

En aquest sentit, l’Ajuntament demanarà en els pròxims dies la col·laboració de la ciutadania a través d’una campanya informativa a càrrec de les agents cíviques. L’espai d’aquesta nova superilla, que està formada per 26 illes que se sumen a una superfície total de 15,3 hectàrees –amb un perímetre de 2 quilòmetres– es pot consultar en un mapa virtual.

Notícies relacionades

Els barris d’Eixample-Centre i la Montserratina són els més poblats de Viladecans; hi resideixen actualment gairebé 18.000 persones, el 27% de la població total, malgrat representar només l’11,2% de la superfície residencial. Així, la seva densitat d’habitants multiplica per 2,5 la mitjana local, arribant a ser fins a sis vegades superior a la de zones com l’Alba-rosa - Can Guardiola o Can Palmer - Can Batllori.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA