LLIBERTAT AMB CÀRRECS

Detenen un home per intentar estafar dos venedors de pisos a Olesa i Viladecans

Utilitzava el mètode dels bitllets fumats, que resultaven ser simples papers

zentauroepp51345071 coche mossos200130085933

zentauroepp51345071 coche mossos200130085933 / ARCHIVO

2
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 6 de febrer un home per intentar estafar dos venedors de pisos a Olesa de Montserrat i Viladecans. Utilitzava el mètode dels bitllets fumats, que resultaven ser simples papers pintats de negre. Assegurava que eren diners que havia d’amagar i que amb un líquid es podien netejar deixant a la vista bitllets reals.

Aquesta mena d’estafadors argumenten que han d’anar a comprar el líquid però que és molt car. Deixen els bitllets falsos com a dipòsits i demanen diners prestats per poder adquirir la substància, però després ja no tornen.

Els agents van saber que una persona havia intentat realitzar aquesta estafa el 2 de febrer a Olesa de Montserrat. Després van saber que havia quedat amb una altra persona quatre dies més tard, en aquest cas a Viladecans. Els Mossos van contactar amb la possible víctima, una persona amb un pis de la seva propietat a la venda que havia quedat amb un home per fer-li una paga i senyal.

Temptativa d’estafa

El presumpte estafador s’havia presentat com ‘Collins’, deia que treballava per a una organització humanitària internacional i que tenia la intenció d’invertir en immobles a Catalunya.

Els Mossos el van detenir com a presumpte autor de dos delictes de temptativa d’estafa. En el registre van trobar una motxilla amb bitllets de 50 euros tacats de negre, pots de plàstic amb líquid, paper d’alumini i retolador especial per comprovar la validesa dels bitllets de curs legal.

Els autors d’aquesta mena d’estafa capten les víctimes que han publicat un anunci per a la venda de la seva vivenda o per traspassar algun negoci. Sempre van ben vestits per generar confiança, expliquen una història de patiment al seu país d’origen i que tenen familiars amb molts diners que necessiten treure d’amagat, o que són membres d’alguna organització internacional amb intenció d’invertir una gran quantitat de diners.

Com funciona l’estafa

La manera d’amagar els bitllets consisteix a pintar-los o impregnar-los amb substàncies (generalment negres), que es treuen aplicant un líquid molt car que només utilitzen els estafadors.

Quan consideren que la víctima està receptiva, li fan una demostració de la transformació del paper fumat en bitllets i posteriorment es realitza alguna compra per demostrar a la víctima que el bitllet és de curs legal.

Una vegada que la víctima ha vist el procediment, els estafadors solen deixar una caixa forta o un altre objecte que contingui molts d’aquests suposats bitllets fumats i plantegen que hi ha un problema amb el líquid i que n’han de comprar, però com que estan fumats demanen a la víctima que avancin els diners i que després del procés de transformació els tornarà. Llavors no tornen mai i deixen la víctima amb una caixa plena de papers en forma de bitllets.

Notícies relacionades

L’home detingut té quatre antecedents policials i una altra identitat. Ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial del jutge de Gavà.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA