EMPRESES LOCALS

El Baix Llobregat acull un cicle de tallers gratuïts sobre economia circular

Es realitzaran quatre tallers d'una durada màxima de cinc hores programats de gener a abril i repartits entre Sant Boi, el Prat, Viladecans i Gavà

29072016 facana ajuntament

29072016 facana ajuntament

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En el marc del projecte ‘Ecoindústria’, els ajuntaments de Gavà, Viladecans, el Prat de Llobregat i Sant Boi amb el recolzament de la Diputació de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), organitzen un cicle de «tallers de capacitació en matèria d’economia circular» dirigits a les empreses localitzades en aquests municipis.

L’objectiu és aprofundir en diferents conceptes des d’un vessant teòric i pràctica a quatre tallers d’una durada màxima de cinc hores programats de gener a abril i que s’oferiran als quatre municipis –s’ha programat un taller en cada municipi–.

El salt del sistema lineal al sistema circular exigeix «un canvi de visió de les empreses i la societat: implica una transformació de la manera de produir i consumir», expliquen des de l’organització. El conjunt dels tallers ofereixen coneixements, tècniques, metodologies, alternatives per «adoptar processos, productes i serveis més alineats amb la sostenibilitat i la competitivitat», afegeixen.

Els tallers

Tots els tallers seran impartits per formadors especialistes de cada matèria de l’Institut Cerdà, fundació privada amb reconeguda experiència en la implementació de mesures circulars que es dedica a assessorar i acompanyar als agents i organitzacions públiques i privades a la presa de decisions estratègiques.

Notícies relacionades

Els tallers aprofundiran en quatre àmbits. El primer, sota el títol ‘Simbiosi industrial i l’energia com a recurs des d’una perspectiva local’, tindrà lloc el 30 de gener a Sant Boi. El segon, ‘Innovació i disseny per a productes ecoinnovadors’, se celebrarà a Viladecans el 20 de febrer. Gavà acollirà el tercer taller, Reutilització, remanufacturació i servitització, el 26 de març. Per acabar, Malbaratament alimentari i economia circular, se celebrarà el 17 d’abril al Prat de Llobregat.

Més notícies de GavàSant Boi i Viladecans en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA