27 set 2020

Anar al contingut

EMPRESES LOCALS

El Baix Llobregat acull un cicle de tallers gratuïts sobre economia circular

Es realitzaran quatre tallers d'una durada màxima de cinc hores programats de gener a abril i repartits entre Sant Boi, el Prat, Viladecans i Gavà

El Periódico

El Baix Llobregat acull un cicle de tallers gratuïts sobre economia circular

En el marc del projecte ‘Ecoindústria’, els ajuntaments de Gavà, Viladecans, el Prat de Llobregat i Sant Boi amb el recolzament de la Diputació de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), organitzen un cicle de «tallers de capacitació en matèria d’economia circular» dirigits a les empreses localitzades en aquests municipis.

L’objectiu és aprofundir en diferents conceptes des d’un vessant teòric i pràctica a quatre tallers d’una durada màxima de cinc hores programats de gener a abril i que s’oferiran als quatre municipis –s’ha programat un taller en cada municipi–.

El salt del sistema lineal al sistema circular exigeix «un canvi de visió de les empreses i la societat: implica una transformació de la manera de produir i consumir», expliquen des de l’organització. El conjunt dels tallers ofereixen coneixements, tècniques, metodologies, alternatives per «adoptar processos, productes i serveis més alineats amb la sostenibilitat i la competitivitat», afegeixen.

Els tallers

Tots els tallers seran impartits per formadors especialistes de cada matèria de l’Institut Cerdà, fundació privada amb reconeguda experiència en la implementació de mesures circulars que es dedica a assessorar i acompanyar als agents i organitzacions públiques i privades a la presa de decisions estratègiques.

Els tallers aprofundiran en quatre àmbits. El primer, sota el títol ‘Simbiosi industrial i l’energia com a recurs des d’una perspectiva local’, tindrà lloc el 30 de gener a Sant Boi. El segon, ‘Innovació i disseny per a productes ecoinnovadors’, se celebrarà a Viladecans el 20 de febrer. Gavà acollirà el tercer taller, Reutilització, remanufacturació i servitització, el 26 de març. Per acabar, Malbaratament alimentari i economia circular, se celebrarà el 17 d’abril al Prat de Llobregat.

Més notícies de GavàSant Boi i Viladecans en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA