RUPTURA DE TÒPICS A TRAVÉS DEL CÒMIC

Viladecans acull l'exposició 'Marika Vila, veu de dona trencant estereotips'

Es tracta d'una mirada cronològica sobre diversos treballs de l'autora en què la ruptura dels tòpics és una presència constant

marika-vila

marika-vila

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Biblioteca de Viladecans acull des d’aquest dijous 2 de gener l’exposició ‘Marika Vila, veu de dona trencant estereotips’. L’exposició recull una mostra del treball de Marika Vila plantejada des del disseny gràfic de Verónica Moretta. Es tracta d’una mirada cronològica sobre diversos treballs de l’autora en què la ruptura dels tòpics és una presència constant.

El discurs de l’exposició versa al voltant dels espais femenins, de les seves veus en el món del còmic, com a subjectes creadors i com a objectes representats. El món del còmic no és només un món en què els creadors són majoritàriament homes, sinó també un món en què els lectors també tradicionalment ho han sigut i, per tant, les representacions van dirigides a un públic masculí.

La mostra, que es podrà visitar fins al 31 de gener, està produïda per CòmicsCornellà, programa dependent del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, juntament amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb motiu de la celebració de la 29a Mostra del Còmic a Cornellà.

Camí en un àmbit minoritari

Marika Vila es va iniciar en el món dels còmics quan les dones no s’hi dedicaven. Ella, i unes quantes dones més, van obrir pas en un àmbit minoritari i, sobretot, masculí. En aquesta exposició es pot contemplar part de la seva obra, de les seves reivindicacions.

Notícies relacionades

La importància de l’obra de la Marika rau, en gran part, en la seva defensa dels espais propis, en la recerca d’un equilibri dins els discursos dominants, eminentment masculins, i en la manifestació de la necessitat de l’apoderament femení per recuperar la simetria en el missatge.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA