CAMPANYA 10-N

ERC afirma a Viladecans que Sánchez no respecta la separació de poders quan reivindica el control sobre la fiscalia

La formació independentista va celebrar un acte «feminista» en què ha reivindicat que les dones estiguin presents «en els nuclis de decisió»

foto 3569867

foto 3569867

2
Es llegeix en minuts
ACN

La candidata número dos d’ERC al Congrés, Carolina Telechea, va carregar dimecres 6 de novembre a Viladecans contra el president del Govern en funcionsPedro Sánchez, per reivindicar el control sobre la fiscalia per extradir Puigdemont.

ERC va impulsar un acte «feminista» en què ha reivindicat que les dones estiguin presents «en els nuclis de decisió» política per dialogar i solucionar el conflicte català.

Durant l’acte d’ERC sobre dones a Viladecans, Telechea va dir que es tracta d’una absoluta «falta de respecte» a la separació de poders de l’Estat i es va preguntar quina és la diferència entre les paraules de Sánchez i el discurs de Cs i Vox quan aposten per empresonar independentistes o detenir el president de la Generalitat, Quim Torra.

Corregir la política «masculinitzada»

Telechea va apostar per «corregir» el rumb de l’actual política «masculinitzada», «maximitzada» i «unidireccional» que amb «baralles estèrils entre mascles» bloquegen la democràcia a l’Estat. «Cridem a les companyes de l’Estat a dialogar, mirar-nos als ulls, escoltar i mirar de trobar una solució dialogada al conflicte que tenim», va subratllar.

Per la seva banda, la candidata al Senat Mirella Cortés va afirmar que mentre Catalunya segueixi a l’Estat «no renunciarem a cap espai de transformació». Per això, ha apostat per feminitzar-lo amb propostes d’igualtat efectiva entre homes i dones.

Entre altres mesures, va parlar d’un pla de formació per corregir els biaixos del sistema judicial com ‘La manada’, el rebuig de l’apologia de la violència masclista i erradicar-la de determinades formacions. També es va parlar de millors permisos paritaris per «millorar el dret a la maternitat» i la incorporació laboral amb excedències i llicències o bé lluitar contra la pobresa femenina.

«Pendent de decidir» en el pròxim congrés nacional

D’altra banda, la possibilitat que ERC presenti una candidata a la presidència de la Generalitat en les pròximes eleccions, Telechea va dir que la formació aposta per lideratges femenins, però que el pròxim candidat encara està «pendent de decidir» en el pròxim congrés nacional.

Notícies relacionades

A la plaça de la Vila de Viladecans, ERC ha impulsat un acte sota el lema ‘Sit and talk’ i dones amb càrrecs en la formació han conversat sobre diversitat de temes amb militants i ciutadans. Entre les persones que han liderat les converses hi havia candidates al 10-N, però també la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, alcaldesses, regidores i diputades com araAnna Caula, Najat Driouech i Jenn Díaz.

Més notícies de Viladecans en les edicions locals d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA