MILLORA D'EQUIPAMENTS

L'Hospital de Viladecans instal·la un nou mamògraf d'última generació

Durant tres setmanes, es durà a terme la formació dels professionals, temps en què les mamografies es traslladaran al CAP El Castell de Castelldefels

foto 3377200

foto 3377200

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital de Viladecans substituirà el mamògraf actual per un altre d’última generació, que «permetrà millorar la detecció de lesions mamàries i reduir el nombre de proves complementàries», expliquen des del centre.

Aquest dimarts 8 d’octubre es retirarà l’aparell actual i tres dies més tard arribarà el nou equip. Durant tres setmanes, es durà a terme la instal·lació i calibratge de l’aparell, així com la formació dels professionals que l’utilitzaran. Es preveu que el nou mamògraf sigui completament operatiu el dia 28 d’octubre.

Durant el temps que duri la instal·lació, les mamografies de les pacients de l’hospital es derivaran al CAP El Castell, de Castelldefels. «Totes les persones que s’havien de fer mamografies a Viladecans ja han sigut avisades del canvi», indiquen des de l’hospital.

10.395 fotografies el 2018

A l’Hospital de Viladecans, l’any 2018 es van fer 10.395 mamografies, de les quals 6.966 van ser de cribratge i 3.429, assistencials.

A més de l’Hospital de Viladecans, altres centres de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut (ICS) han incorporat mamògrafs d’última generació. Es tracta dels centres d’atenció primària (CAP): La Gavarra, de Cornellà de Llobregat; El Castell, de Castelldefels, i 17 de Setembre, del Prat de Llobregat.

Notícies relacionades

Durant aquests dies, s’està instal·lant un altre aparell al CAP El Pla, de Sant Feliu de Llobregat. També s’han col·locat mamògrafs en altres centres d’Hospitalet de Llobregat i de Barcelona, no gestionats per l’ICS.

Més notícies de Viladecans en les edicions locals d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Hospitals