PLA LLEVANT

L'INCASÒL inicia la venda dels seus terrenys al sector de Llevant de Viladecans

Ha anunciat la comercialització d'un primer lot de quatre parcel·les amb més de 15.000m² de sostre

Es preveu que en aquesta superfície es construeixin 190 vivendes, 106 de les quals serien de protecció oficial

imagen sectorllevantpng 1879259669

imagen sectorllevantpng 1879259669

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Institut Català del Sòl (INCASÒL) ha iniciat aquest dilluns la comercialització dels terrenys que regenta al sector residencial de Llevant de Viladecans, posant a la venda, en aquesta primera fase, un lot de quatre parcel·les per valor de més de 7,8 milions d’euros.

Les parcel·les en venda tenen una superfície total de 4.296,88 m215.140 m2, pensada per construir-hi 190 vivendes, 106 de les quals seran de diferents règims de protecció oficial, segons ha anunciat la Generalitat en un comunicat.

La comercialització, diuen, donarà prioritat als sol·licitants que es comprometin a promoure vivendes de lloguer en tota o part de la superfície, i els promotors interessats tindran fins al 16 de setembre per presentar-hi les seves instàncies.

Així, va prenent forma la urbanització del futur barri que la Generalitat i l’ajuntament volen construir al nord-est de la ciutat, en una superfície de 26,6 hectàrees en la qual es preveu edificar un total de 2.956 vivendes noves, gairebé la meitat de protecció oficial.

El Pla Llevant, aprovat el 2007 però paralitzat per la crisi econòmica, inclou també la construcció de diversos equipaments (com l’Institut-Escola Mediterrània, un CAP o una pista d’atletisme, entre d’altres), la definició d’un gran parc que connecti amb la muntanya de Sant Ramon i la creació d’una avinguda que uneixi el municipi amb Sant Climent i Sant Boi.

El debat entorn del Pla Llevant

Una cosa que, segons el Govern, convertirà la zona “en el nou eixamplament de la ciutat, connectant altres àrees fins ara fragmentades, com són Oliveretes-Torrent Fondo i Laminació Baixa”, però que no ha sigut vist amb bons ulls per la població i diversos grups de l’oposició, que s’han mostrat contraris al pla des del principi.

De fet, i arran d’aquestes crítiques, va néixer la plataforma Salvem Oliveretes, crítica amb la “massificació” que es produirà arran de l’augment poblacional i defensora de catalogar el patrimoni històric i conservar “la zona forestal més important de la ciutat” que inclou el pla, a la faldilla de la muntanya de Sant Ramon i amb amplis boscos de garrofers i oliveres.

La urbanització, prevista per al 2020

El pla, no obstant, segueix endavant, i l’INCASÒL, propietari de 13 parcel·les, on es podran promoure 907 vivendes–, 270 en règim lliure i 637 en règims protegits–, té previst treure a la venda dues parcel·les més durant l’últim trimestre de l’any, destinades a cooperatives i fundacions de vivendes que podran construir fins a 203 pisos de protecció oficial.

La resta dels terrenys propietat de l’INCASÒL –la resta eren propietat municipal–, que planeja desenvolupar directament 163 de les vivendes protegides del sector Llevant, està previst que es comercialitzin durant el primer semestre del 2020.

Notícies relacionades

És precisament en aquesta data quan es preveu que s’iniciï la urbanització del sector, planejada per al primer trimestre de l’any que ve, a través de la societat empresarial SPM Viladecans Mediterrània SL, amb capital íntegrament de l’Ajuntament de Viladecans.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Urbanisme