PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Els viladecanencs demanen més agents cívics en els pressupostos participatius

El reforç contra l'incivisme i el canvi d'enllumenat d'alguns carrers han resultat les dues propostes triades als tres districtes de la ciutat

Els pressupostos, dotats amb 150.000 euros, inclouran també altres accions, com la millora de parcs, jardins i mobiliari públic, entre d'altres

papererescmyk

papererescmyk

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ja es coneix la destinació dels 150.000 euros dels pressupostos participatius 2019 de Viladecans, després d’un període de votació de dos mesos en què s’han registrat 1.323 recolzaments als tres districtes de la ciutat, que han servit per decidir, entre les 30 propostes, les 12 accions que s’executaran en cada un d’ells.

Hi ha tres mesures que es repeteixen a les tres zones: el reforç del servei d’agents cívics i el canvi d’enllumenat en alguns carrers per passar de llum taronja a blanca, i reduir així la despesa i reforçar la percepció d’il·luminació.

Augmentar el control sobre les actituds incíviques ha sigut, de fet, la proposta més votada al Districte I (108 recolzaments) i II (97 recolzaments), mentre que ha quedat en tercer lloc al Districte III (105 recolzaments), a la qual cosa el consistori destinarà 6.000 euros per a cada zona.

Per la seva banda, la millora de l’enllumenat públic es farà al Districte I (59 recolzaments, tercera proposta més votada) a les places de la Llibertat i Primer de Maig, i s’hi dedicaran 35.000 euros; al Districte II, a les zones de Mas Ratés (segona proposta més votada, amb 52 recolzaments), i al Districte III, als carrers d’Alba-rosa (quarta iniciativa més votada, 44 recolzaments), tots dos amb 30.000 euros d’inversió.

Accions incloses en els pressupostos participatius 2019 de Viladecans / AJUNTAMENT VILADECANS 

Actuacions als districtes I i II

Del procés de votació han resultat elegides 12 propostes, repartides de forma equitativa segons el nombre de recursos destinats a cada una i el cost diferent de les propostes. Així, en cas del Districte I, a més del control de l’incivisme i de la renovació de llums, hi ha una tercera actuació elegida: la ubicació de pistes de bàsquet 3 x 3 al parc de la Pau, al qual es destinaran 35.000 euros més.

En cas del Districte II, la resta d’actuacions consisteixen a millorar la jardineria ciutadana del carrer de la Mare de Déu de Montserrat (6.000 euros), col·locar bancs amb pedals a la plaça de la Constitució (2.000 euros) i dotar d’equipament tecnològic el casal de barri de Montserratina (6.000 euros).

Les peticions del Districte III

La tercera actuació més votada a la zona II ja no disposava de prou recursos per ser executada, apunten des del consistori, i, per això, es duran a terme les citades, a diferència de les escollides als altres dos districtes, que sí que es podien executar parcialment.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la ciutadania del Districte II ha triat com a primera opció (147 recolzaments) la millora dels bancs del Poblat Roca, a la qual cosa el consistori destinarà 2.000 euros, i queda en segon lloc la col·locació de cautxú a la zona de jocs del parc del Polígon Hospital (145 recolzaments), dotada amb 12.000 euros.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA