NOU MANDAT MUNICIPAL

Carles Ruiz, reelegit alcalde de Viladecans, apunta a un nou cicle per a la ciutat

Malgrat haver aconseguit la majoria absoluta el 26-M, els socialistes mantindran el pacte amb els comuns locals

casrlos ruiz viladecans

casrlos ruiz viladecans

2
Es llegeix en minuts
J.S.

Carles Ruiz ha tornat a ser escollit alcalde de Viladecans en el ple de constitució del nou consistori per al mandat 2019-2023 després de rebre 14 vots a favor dels 25 regidors i regidores, els 13 del PSC més el de la regidora de Viladecans en Comú-En Comú Guanyem, Encarna García.

Seguint la tònica d’altres ajuntaments metropolitans com Sant Boi o Mataró, els socialistes mantindran el pacte de govern que ja tenien en l’anterior mandat amb ICV i EUiA malgrat haver aconseguit la majoria absoluta el 26-M.

Una vegada reelegit, l’alcalde Carles Ruiz va començar el seu discurs destacant la gran presència de dones en el ple –són el 60% del ple municipal– i apuntant que «a més de representants, som ciutadans. L’equip de govern del PSC i En Comú hem fet molta feina i estic molt content de poder continuar fent-la».

També va agrair les paraules de tots els grups polítics i la predisposició a col·laborar, i va anunciar una nova etapa en què va afirmar estar «convençut que no serà només un nou cicle pensat per a Viladecans, sinó per als reptes de la societat que hi ha i els que han de venir».

“S’obre un futur amb moltes oportunitats, però també incerteses i pors. ¿Què passarà amb l’ocupació? ¿Com ens enfrontarem als canvis? El paper que tenim els ajuntaments, la política, és ajudar les persones a enfrontar-se als canvis i transformar-los en oportunitats”, ha assegurat Ruiz.

Davant aquests dubtes, el reelegit alcalde ha afirmat: “Aconseguirem oportunitats amb més educació, més i millors llocs de treball, atraient noves empreses, nous sectors econòmics i adaptant la formació professional a les noves tecnologies”.

Torn per als grups municipals

Durant el ple, també els representants dels grups polítics han explicat com es presenten aquests quatre anys i com els afrontaran. Així, Encarna García, de Viladecans en Comú-En Comú Guanyem, ha obert el torn de paraules destacant: “Volem ser útils per a la nostra ciutat i per tenir un Viladecans més igualitari, més just i més verd».

Per la seva part, José Antonio Martínez, de Podem, ha exposat que “el nostre deure és amb totes les persones del municipi perquè sigui més transparent, igualitari i feminista i que es preocupi per les persones”.

Des de Ciutadans, Carolina Torres ha volgut destacar que “continuarem treballant amb el ciutadà en el centre de la nostra activitat i farem una oposició positiva, però crítica i responsable per als nostres veïns”.

Per part d’ERC, Bàrbara Lligadas ha apuntat que “continuarem defensant els nostres valors i el nostre model de ciutat, continuarem atents i estendrem la mà allà on ens la donin. Serem l’eina útil. Utilitzeu-nos”.

Notícies relacionades

Finalment, per part del PSC, Gisela Navarro ha valorat que “la nova composició té moltes lectures, però m’agradaria destacar que, lluny de populismes i demagògia, compartim una ideologia d’esquerres”, i ha desitjat encerts a l’alcalde.

Més notícies de Viladecans