LA CONSTITUCIÓ DELS AJUNTAMENTS

Viladecans serà la ciutat catalana de més de 50.000 habitants amb més dones al plenari

El dissabte 15 de juny l'Atrium acollirà l'acte de constitució del nou consistori, que tindrà un 60% de representació femenina

29072016 facana ajuntament

29072016 facana ajuntament

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dissabte 15 de juny a les 12 h se celebrarà al teatre Atrium la sessió constitutiva del nou plenari de Viladecans sorgit de les eleccions municipals del 26-M, que, amb un 60% d’edils dones, serà el ple amb més percentatge de dones entre les ciutats catalanes de més de 50.000 habitants.

Dels25 regidors que conformaran el ple, 15 són dones, un rècord mai abans assolit que deixa per darrere a ciutats com Girona, on la presència femenina assoleix el 59%, Sant Cugat del Vallès o Vilanova i la Geltrú, on les dones representen el 52% del plenari.

En un àmbit polític històricament molt masculí, Viladecans ha destacat des de l’any 2003 per estar per sobre de la mitjana de regidores en els municipis catalans, fins al punt que, el 2011, va ser la primera gran ciutat de la província amb un plenari amb majoria de dones.

Aquest dissabte prendran possessió del seu càrrec els 25 edils, 13 dels quals pertanyen al PSC, que tornarà a governar a la ciutat, aquesta vegada amb majoria absolutamajoria absoluta i de nou amb Carles Ruiz al capdavant. 

Prendran possessió 25 regidors de 5 partits

Així, juraran o prometran el càrrec per part del grup socialista Carles Ruiz, María Elena Alarcón, Gisela Navarro, Richard Calle, Carme Gimeno, Anselmo Sánchez, Jordi Mazón, Rosa María Cañisá, María Ávila, Joana Sánchez, Olga Reyes, Emilia Cano i Francisco Chacón.

També ho faran els cinc representantsd’ERC, Bàrbara Lligadas, Miriam Moysset, Josep Mumany, Judit Moreno i Manel Membrilla i els quatre de Ciutadans, Carolina Torres, José Luis de la Rosa, María José Iris i Sara Martínez.

Notícies relacionades

Completaran el plenari els dos edils de Podem, José Antonio Martínez i Fernando Ramón Espejo; i l’única per part de Viladecans En Comú-En Comú Guanyem, Encarnación García, fins ara segona tinenta d’alcaldia.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments