DONACIÓ DE TEIXITS

L'Hospital de Viladecans inicia el seu programa de donació de teixits amb l'extracció de quatre còrnies

El 2018 el centre va implantar 31 teixits i 59 substitutius ossis, procedents d'altres centres mèdics

foto 3377200

foto 3377200

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital de Viladecans ha iniciat programa de donació de teixits amb l’extracció de quatre còrnies, procedents de dues donacions que es van produir el cap de setmana passat.

La intervenció ha sigut possible gràcies al treball en equip dels professionals de l’hospital viladecanenc i els del Centre de Donació del Banc de Sang i Teixits que s’han traslladat al centre.

En aquesta línia, l’hospital té previst fer de manera periòdica activitats de formació entre els seus metges, així com tasques de conscienciació entre la població, per incentivar i augmentar aquest tipus de donacions, especialment les de còrnies, de pell i de teixit musculoesquelètic, les més necessàries.

Entre aquestes últimes, les demandes més freqüents són els recanvis de pròtesi de genoll per desgast, les fractures en gent gran amb osteoporosi, els tumors ossis o les reconstruccions de lligaments i menisc. A més, els teixits tous es poden utilitzar en altres àmbits, com la ginecologia, la urologia o la cirurgia plàstica.

Notícies relacionades

L’any 2018, l’Hospital de Viladecans va implantar 31 teixits –incloent còrnies– i 59 substitutiu ossis, procedents llavors d’altres centres.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Hospitals