FOTOGRAFIA LOCAL

Viladecans recull en un catàleg l'obra fotogràfica de Secundí Roca

Fundador de l'Agrupació Fotogràfica de Viladecans, va documentar amb les seves imatges l'evolució política, social i cultural de la ciutat entre els anys 40 i 70

Roca va donar a l'Arxiu Municipal més de 700 instantànies, exposades fins fa poc a la Torre de Baró i agrupades ara en aquest recopilatori

20190412 secundi roca presentacio

20190412 secundi roca presentacio

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’obra fotogràfica de Secundí Roca, fins fa unes setmanes exposada a la Torre de Baró de Viladecans, que va acollir del gener al març la mostra ‘Secundí Roca. La passió per la fotografia’, quedarà a partir d’ara recollida en un catàleg a disposició de tota la ciutadania de Viladecans.

Aquest fotògraf amateur, un dels que més i millor va retratar l’evolució de la ciutat al segle XX, especialment entre els anys 40 i 70, va ser el fundador de l’Agrupació Fotogràfica de Viladecans i va cedir entre el 1991 i el 1997 a l’Arxiu Municipal les més de 720 fotografies que formen el catàleg.

Allà es conserva, oberta al públic des de l’any 2016, tota l’obra fotogràfica, documental i de concurs del qual va ser, a més, un destacat jutge de pau de la ciutat, càrrec que va exercir entre el 1962 i el 1979 i que va reprendre de nou des del 2008 fins poc abans de la seva mort, el 2012.

Un viatge en el temps

A través de les seves instantànies originals en blanc i negre i color es pot apreciar l’evolució social, política i cultural del municipi, així com el vessant més artístic del fotògraf de Viladecans, a qui la ciutat ha volgut retre homenatge aquest any a través de la mostra i d’aquest recopilatori.

Notícies relacionades

El catàleg ha sigut presentat al Museu de Ca n’Amat en presència del seu fill, Domènec Roca, familiars i amics, així com de l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i la regidora de Cultura i Patrimoni, Encarna García.

Més notícies de Viladecans en les edicions locals d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Fotografia