80 ANYS DEL FINAL DE LA GUERRA CIVIL

Viladecans recorda les víctimes locals de la guerra civil i el franquisme

L'acte, celebrat en el marc dels 80 anys del final del conflicte, va servir per homenatjar els 72 viladecanencs morts durant aquest període històric

viladecans-2

viladecans-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb un acte celebrat al cementiri municipal de Viladecans, la ciutat va voler recordar i retre homenatge diumenge passat a les 72 persones de la localitat mortes durant la guerra civil i el franquisme, en el marc de la commemoració dels 80 anys del final del conflicte, l’1 d’abril del 1939.   

En l’acte, celebrat al monument als morts de la guerra civil situat al cementiri, es va recordar un per un el nom de les víctimes, en un homenatge que va comptar amb actuacions musicals, ball i poesia, i que va concloure amb una ofrena floral per part de tots els grups polítics del ple municipal.

En aquesta trobada, familiars, veïns i representants polítics van voler honrar la memòria dels morts durant el conflicte i el franquisme, i, al seu torn, recordar que encara avui hi ha els que no han pogut enterrar els seus familiars.

Aquest homenatge, deia Encarna García, regidora de Cultura i Patrimoni, “és també un motiu per posar de relleu les polítiques de memòria històrica i explicar als joves que aquesta és la millor vacuna perquè mai més es torni a produir una guerra”.

Notícies relacionades

En aquesta línia, l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, assenyalava la crueltat de "les guerres fratricides, aquelles en què el final s’imposa a l’oblit d’unes persones, s’imposa que famílies, encara avui, no puguin donar respecte als seus familiars morts en la guerra, perquè no els han trobat”.

Més notícies de Viladecans en les edicions locals d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA